SoSOCIAL • Вземи дрешка с усмивка

Share

Време
17 октомври 2021, 11:00 - 17:00 ч.

Място
SOHO Sofia 

Категории

Подходяща възраст   
Цена
0+, 1+, 10+, 11+, 2+, 3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

SOHO Sofia* и приятелите ни от магазина за детски дрешки с втори живот Скрито в Скрина** се обединяваме в кампанията “SoSOCIAL • Вземи дрешка с усмивка” с покана за един споделен следобед сред уюта на зелената ни къща. Желанието ни е да покажем на децата ни колко е облагородяващо да се мисли за добруването на другите, да се цени общия ни дом – планетата Земя и в частност вещите. Защото често това, от което нямаме нужда, би зарадвало някой друг и когато виждаме как хора като нас непринудено вземат нещо използвано, бихме взели и ние, особено когато е сред уюта на приятелска среда.
Всеки може да донесе запазени и изпрани детски дрешки, играчки и други принадлежности, и замени за такива, от които има нужда. Като по-важно от носенето ще се окаже взимането, понеже сме сигурни, че всички ще искате да дарите. Затова се стараем да организираме даряването на останалите след събитието дрехи, което се оказва трудна задача, тъй като повечето големи организации разполагат с бюджет за закупуване на нови дрехи, а малките имат тясно специфични нужди. За отделението за недоносени бебета към Майчин дом например ще отделим дрешките и чувалчета за сън за най-малките бебоци. Приятелите ни от Reach out от своя страна ще доведат семействата, за които се грижат, за да подберат директно необходимото. А дрехите за тинейджъри ще заделим за Съвета на жените бежанки в България. Разчитаме и на вашите предложения за допълнителни канали, така че молим – пишете ни и ще се погрижим да ги обгрижим.
Цялостната весела глъчка, вкл. и от четирикраките ви любимци, ще е музикално съпроводена на по чаша ароматен билков чай за душата.
Вход свободен и без никакви финансови транзакции – само даряване и взимане; или само даряване; или само взимане – на когото каквото му е необходимо.
Защото заедно променяме света към по-добро!
*SOHO Sofia е коуъркинг пространство с уютна атмосфера, богата програма от събития и общност от сходно мислещи професионалисти от креативния сектор. Разположено в триетажна зелена къща с градина в идеалния център на София, главната му мисия е да насърчава креативността и обмена между обитателите си. Сред работните места и зали за събития са вплетени художествена галерия, школа за балет, появяват се тематични базари, поставят се театрални постановки, изпълняват се майсторски добри концерти или се подпомагат социално значими каузи като тази. http://soho.bg
**Скрито в скрина е един по-различен офлайн и онлайн магазин за дрешки с втори живот, в който можете да продадете или дарите умалелите дрехи на децата си и да обновите гардероба им, като дарената част бива предавана нататък към родители в затруднено положение. Това е място за хора, обединени около идеята, че всичко може да бъде използвано от нови притежатели, които да ги заобичат и така да продължат живота им. https://www.skritovskrina.com

Текст и илюстрация: Skrito v Skrina и SOHO Sofia

Коментари
Закупуване на билети онлайн:

Източник: Skrito v Skrina и SOHO Sofia
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
16 октомври 2021 - 28 октомври 2021 г., 10:00 ч. - Легендарни чудовища в Serdika Center

Коментари през Facebook

Leave A Comment

ПоПоТам - откривайте!