105 години заедно – кампания на Националния военноисторически музей

Share

Време
1 февруари 2021 - 30 юни 2021, През целия ден ч.

Място
Национален военноисторически музей

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

В годината, в която Националният военноисторически музей (НВИМ) отбелязва своята 105-а годишнина, екипът на Музея инициира кампанията „105 години заедно“. Нейната цел е да събере спомени от посещения в НВИМ, послания, пожелания и препоръки под формата на снимки или видеа на нашите най-големи приятели – посетителите, които всеки ден ни вдъхновяват да бъдем по-добри в работата си и да търсим нови, любопитни пътища, по които да представяме историческото минало. Инициативата се стреми да покаже, че във времена, когато физически сме отдалечени един от друг, хубавите спомени и усмивки могат да ни преведат през предизвикателствата, за да бъдем отново заедно.

Всеки, който желае да участва в кампанията „105 години заедно“ и да бъде част от празника на Музея, може да изпрати снимки или видео на електронната поща на НВИМ – nvim.pr@gmail.com, до края на месец юни. Получените видео послания и снимки ще станат част от празнично видео, което ще бъде публикувано на рождения ден на НВИМ – 4 юли.

Припомняме, че Музеят е създаден на 4 юли 1916 г., когато в разгара на Първата световна война Главнокомандващият Действащата армия ген. Никола Жеков издава заповед № 391. С този акт започва събирането на ценности, които свидетелстват за най-значимите събития от военната история на България, и е поставена основата, върху която в следващото столетие се развива Военния музей.

 

 

 

 

 

 

 

Текст и илюстрации: Национален военноисторически музей
Закупуване на билети онлайн:

Източник: Национален военноисторически музей
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
13 май 2021 - 12 септември 2021 г., 9:00 - 17:00 ч. - Lego изложение в Националния политехнически музей

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!