Стоп моушън анимация „Хан Тервел“

Share

Време
17 април 2021, 11:00 - 12:00 ч.

Място
Дом на киното

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 12+, 13+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

„Хан Тервел“ е плод на двегодишен труд  на 21 деца на възраст 8 – 12 години с помощта на двама ментори от Център за демократично учене.  Трета серия от поредицата „Първо българско царство“, филмът е резултат от проектно-базирано обучение в среда на самонасочено учене. За него са изработени 31 декора и заснети 10 744 кадъра. Използвана е техниката стоп-моушън анимация, а героите и декорите са направени от Лего, пластилин и подръчни материали.

Историята: най-мащабната до момента лента разказва за малкия ученик Пънкчев младши, внук на познатия ни от втора част професор Пънкчев. Младши е изправен пред сериозен проблем – изпита по история! Неговата ненавист към четенето на уроци го принуждава да намери свой начин да се подготви за изпита. Използвайки машината на времето на дядо си, той се връща 1300 години назад във времето и се озовава в древна Плиска, където царува хан Тервел. Детето бързо се сприятелява с великия владетел и става очевидец на някои от най-знаковите събития за България от онова време като провъзгласяването на хан Тервел в кесар, разширяването на териториите на държавата, търговски договори и разбиването на арабската армия пред стените на Константинопол.

На място е предвидена среща с някои от авторите, а трейлърът на филма вижте тук:

https://www.youtube.com/watch?v=3Nx39bKDdJU&t=2s

Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Текст и илюстрация: Общност за демократично образование


6-13

Закупуване на билети онлайн:

Източник: Общност за демократично образование
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
5 май 2021 - 24 май 2021 г., През целия ден ч. - Детски конкурс за научнофантастичен разказ „Наука за деца“

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!