Детска киноседмица 7 – 13 май 2021 в София

Share

Време
7 май 2021 - 13 май 2021, 11:00 - 23:00 ч.

Място
София

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 8-25 лв.

Обзор на филмите за деца в кината в София от петък,  7 май, до неделя, 13 май 2021 г.

Заради ограничителните противоепидемични мерки в кината е допустимо да се заемат не повече от 50% от местата, а посетителите и персоналът трябва да са с маски.

 

Ето кои филми за деца ще гледаме на големия екран в София в предстоящите дни:

 

Премиера

 

Рая и последният дракон е приключенски фентъзи анимационен филм, който разказва история за смело момиче, драконово яйце, бебе-мошеник, странен дракон и още няколко необикновени същества. Всички те се впускат в необичайно пътешествие, чиято крайна цел е да се възстанови мирът и разбирателството в техния свят.

Продължителност 107 минути, дублиран, подходящ за деца над 5 г.

Гледайте в кината: Arena Deluxe Bulgaria Mall, Арена The Mall, Cine Grand Sofia Ring Mal,Cine Grand Park Center, Cinema City ParadiseCinema City Sofia, Кино „Влайкова“, Дом на киното

 

 

 

 


 

 

Новата пълнометражна фентъзи анимация на Pixar За душата разказва за гимназиален учител по музика и мечтата му да свири в джаз банда. Но когато най-сетне получава покана, вместо в джаз клуба случайно се озовава в странен свят със странни обитатели. Но те ще помогнат и на учителя, и на публиката да си отговори на важни въпроси като как трябва да живее човек и с какво иска да бъде запомнен.

Продължителност 120 минути, дублиран, подходящ за деца над 5 г.

Гледайте в кината: Arena Deluxe Bulgaria Mall, Арена The Mall, Cine Grand Sofia Ring Mal,Cine Grand Park Center, Cinema City Paradise, Cinema City Sofia, Кино „Влайкова“

 

 

 


 

Двете страни на чудесата е нещо като предистория на „Алиса в Страната на чудесата“ и „Питър Пан“ едновременно. В историята двамата герои са брат и сестра, които заедно тръгват на пътешествие в Страната на чудесата и Невърленд, а там ги очаква поредица от изпитания и приключения.

Фентъзи приключенска семейна драма с продължителност 94 минути, със субтитри. Подходящ за деца над 9 г.

Гледайте в кината: Cinema City Paradise, Cinema City Sofia, Кино „Влайкова“

 

 

 

 

 


 

 

 

През февруари 2021 в кината пристигна най-новата история с класическите анимационни любимци Том и Джери, които този път живеят в луксозен хотел. Мишката обаче си е мишка навсякъде и, естествено, сред най-нежеланите гости в един хотел. А кой най-добре би се справил със залавянето на една мишка? Котката, разбира се. Е, не всяка котка, но пък приключението е гарантирано.

Гледайте в кината: Arena Deluxe Bulgaria Mall, Арена The Mall, Cine Grand Sofia Ring Mal, Cine Grand Park Center, Cinema City Paradise, Cinema City Sofia

 

 

 

 

 


 

 

В Чутовното нашествие на мечките в Сицилия се разказва фантастична история за обединение между мечките и хората в борбата им срещу общ враг. Филмът е анимирана адаптация на класическия роман на Дино Будзати, илюстриран от самия автор, чийто стил са запазили и създателите на лентата.

Дублиран на български език, подходящ за деца от 8 г.

Гледайте в G-8 Cinema, Euro Cinema

 

 

 

 

 


 

 

В Пътешествието на принца ставаме свидетели на историята на възрастна маймуна на име Принс, която попада в семейството на 12-годишния Том. Интересното е, че родителите на момчето са учени, вярващи в съществуването на друга цивилизация от маймуни. И те решават да използват Принс, за да докажат теорията си.

Гледайте в G-8 Cinema, Euro Cinema

 

 


 

През 2014 г. любимата на няколко поколения пчеличка се появява на големия екран за първи път в Пчеличката Мая: Филмът! Новият 3D филм използва най-съвременните компютърни технологии, за да вдъхне живот на Мая и нейните приятели както никога досега. Силното желание на Мая да опознае света не се вписва добре в правилата на кошера, едно от които е никога да нямаш доверие на стършелите, живеещи отвъд поляната. Когато ценното пчелно млечице бива откраднато, вината веднага пада върху стършелите, а Мая е нарочена за техен съучастник. Никой не вярва на малката пчеличка, освен нейния най-добър приятел Уили. Решени да разкрият истината за кражбата, Мая и Уили се отправят на вълнуващо пътешествие, което ще ги срещне с трудни изпитания, но и интересни нови приятели. За деца 3+

Гледайте в кино G-8 Cinema

 

 

Текст и илюстрация: ПоПоТам

 
Закупуване на билети онлайн:

Източник: ПоПоТам
Предстоящи събития на това място:

17 май 2021 - 29 октомври 2021 г., 8:30 - 16:30 ч. - Лятна еко занималня

1 юни 2021 - 30 юни 2021 г., През целия ден ч. - Месец на семейните предизвикателства

1 юни 2021 - 31 август 2021 г., 8:30 - 17:30 ч. - Лятна еко занималня "Орфей" в цяла София

7 юни 2021 - 26 юли 2021 г., 8:30 - 17:00 ч. - Приключение за малчугани Изследователи

22 юни 2021 г., 9:00 - 12:00 ч. - Плуване за бебета и родители

1 2 3
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
Няма събития в тази категория

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!