Какво да правим с децата през почивните дни? Събития и места за деца и родители на 3 – 4 април 2021 в София

Share

За всички деца и родители, които биха искали да прекарат приятни и сплотяващи часове заедно през уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 3 – 4 април 2021 г. в София.

След частичната отмяна на противоепидемичните ограничения от 1 април 2021 г. са отворени театри и някои детски центрове.
В края на текста вижте и нашите предложения за разходка с децата сред природата в София.


Спектакли и забавления за деца и бебета

На 3 април Софийска опера и балет ще играе отложения от края на март ШРЕК – Mюзикълът / SHREK the Musical с две представления от 11 и 19 ч. Същия ден от 16:30 ч. можете да гледате Вълшебната флейта, адаптирана за деца. Неделният ден на 4 април ще започне с Концерт за бебоци, а следобедът е отреден за детската опера Трите прасенца.

През първия априлски уикенд Столичен куклен театър ще предложи на детската публика два премиерни спектакъла. В салон „Гурко 19“ гледайте Косе Босе – премиера на Столичен куклен театър, а в салон „Янко Сакъзов 19“ – Малката Нула – премиера на Столичен куклен театър. Представленията са от 11 и от 16:30 ч.

Програмата за деца на Театър „Възраждане“ през уикенда: Джуджето Дългоноско в събота и Въздушната принцеса в неделя, с по две представления на ден от 11 и 12:30 ч.

В събота, 3 април, от 11 ч. в Сити Марк Център за изкуство Коле Китанов от театър „Мале-мале“ ще играе авторския си спектакъл Сапунена фантазия.

По същото време, както и на следващия ден от 11 ч. Младежкият театър ще покаже Приказка за Рицаря без Кон.

Безплатно: ОКИ Дом на културата „Красно село“ подновява онлайн излъчванията на детските спектакли от програмата на Театър „Сириус“. На 27 март, събота, от 17:00 ч. гледайте Жабокът, който не искаше да става принц, а на следващия ден, 28 март, неделя, по същото време – Голямото пътешествие на малкото крокодилче.

В програмата на София Филм Фест 2021 за деца онлайн е включен филмът „Детството на Марта Джейн Канари“, който разказва за историята на момиче от американския Запад през далечната 1863 г. Филмът може да се гледа в сайта на фестивала срещу такса 8 лв. и ще бъде активен до 11 април.


Образователни събития за деца и родители

Първото априлско онлайн ателие на Био игри ще бъде с вход свободен: Ваканционна програма „Наука вкъщи“: Необикновени животни. Участието е с предварително записване, а следващите занимания от програмата ще бъдат на цена 15 лв. Подходящо за деца от 6 г.

От 1 до 11 април Музейко ще работи всеки ден, за да може да посрещне повече деца през пролетната ваканция. Вижте програмата за предстоящия уикенд, а по линка ще откриете и предложенията на детския център за следващите дни: В Музейко на 3 и 4 април 2021: Палеонтология, Динозавърчета, Слънчевата система, Лунен модул


Вижте също:

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ И ОКОЛНОСТИТЕ: ПАРК НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА „ВОЙНИКОВЕЦ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „КАМБАНИТЕ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „ОВЧА КУПЕЛ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „СВЕТА ТРОИЦА“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: СЕВЕРЕН ПАРК

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА: ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА СОФИЯ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ДЕНДРАРИУМ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА, ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 3

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!