Какво да правим с децата през почивните дни? Събития и места за деца и родители на 27 – 28 март 2021 в София

Share

За всички деца и родители, които биха искали да прекарат приятни и сплотяващи часове заедно през уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 27 – 28 март 2021 г. в София.

Поради наложените противоепидемични ограничения от 22 до 31 март 2021 г. всички присъствени прояви със събиране на големи групи хора са забранени. Предлагаме ви обзор на развлекателни и образователни събития, които ще се проведат онлайн през уикенда. В края на текста вижте и нашите предложения за разходка с децата сред природата в София.

Събития за деца и родители

Безплатно: На 27 март, събота, за 15 пореден път ще се проведе инициативата Часът на Земята 2021: Онлайн концерт. Включи се, където и да си! Акцентът в програмата за деня е в 20:30 ч., когато всички участници ще изгасят едновременно осветлението в домовете си или мястото, където се намират, за да покажат съпричастност към идеята за опазване на Земята. Същевременно ще започне и виртуално представление с участието на известни имена от шоу сцената.


Спектакли и забавления за деца и бебета

В програмата на София Филм Фест 2021 за деца онлайн е включен филмът „Детството на Марта Джейн Канари“, който разказва за историята на момиче от американския Запад през далечната 1863 г. Филмът може да се гледа в сайта на фестивала срещу такса 8 лв. и ще бъде активен до 11 април.


На 27 март, събота, от 11:00 ч. Театър „Възраждане“ ще представи онлайн един от най-харесваните си детски спектакли Макс и Мориц по Вилхелм Буш. По този начин екипът ще отбележи Международния ден на театъра. От 19 ч. същата вечер ще има и представление за възрастни: „Защото на мама така ѝ харесва“. Билетите за дневното представление са по 3 лв., а за вечерното 6 лв. Спектаклите ще останат активни в сайта на театъра до 29 март.

Безплатно: Театър „Васил Друмев“ Шумен също има подарък за зрителите по случай Международния ден на театъра. От 11 ч. на 27 март в продължение на 24 ч. в страницата на театъра ще бъде активен линк към детския спектакъл Котето Джаф (куклен театър). А от 19 ч. на същия ден ще има и представление за възрастни: „Алеко. Смях над мрачни страници“ по текстове на Алеко Константинов.

Безплатно: Държавен куклен театър Варна подновява рубриката си „Приказка за теб“ в която през уикенда дни актьори от театъра четат приказки за децата. В събота, 27 март, от 11 ч. гледайте и слушайте „Заекът и костенурката“, а на следващия ден по същото време започва „Лисицата и щъркелът“.

Безплатно: ОКИ Дом на културата „Красно село“ подновява онлайн излъчванията на детските спектакли от програмата на Театър „Сириус“. На 27 март, събота, от 17:00 ч. гледайте Жабокът, който не искаше да става принц, а на следващия ден, 28 март, неделя, по същото време – Голямото пътешествие на малкото крокодилче.


Образователни събития за деца и родители

Последното за март ателие от образователната програма на Био игри, посветена на кулинарията, ще се проведе на 28 март и ще разисква много интересна тема: Онлайн ателиета „Експерименти в кухнята“: Забава с мумии и сол. Участието е с предварително записване и цена 15 лв. Подходящо за деца от 6 г.

Безплатно: В почивните дни Техномаджикленд очаква малките любопитковци и техните родители в С TechnoMagicLand у дома на 27 и 28 март 2021. Ще видите на филм най-успешните и атрактивни научни демонстрации, провеждани в детския център. За деца от 8 г.

В периода на ограниченията Интерактивните онлайн работилници в Музейко ще се провеждат по-често: в сряда, събота и неделя. Темите на 27 и 28 март са Концерт в гората и Светът на драконите. За деца от 6 г., цена за участие на едно дете 7 лв..


Вижте също:

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „КАМБАНИТЕ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „ОВЧА КУПЕЛ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „СВЕТА ТРОИЦА“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: СЕВЕРЕН ПАРК

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА: ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА СОФИЯ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ДЕНДРАРИУМ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА, ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 3

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!