Къде да отидем с децата на 3 март? Събития за деца и родители в София

Share

На 3 март в София ще се проведат различни празнични събития, подходящи за деца и родители.

По повод националния празник традиционно Столична Община обявява Вход свободен в общинските музеи и Зоологическата градина София на 3 март. В този ден можете да посетите безплатно Регионалният исторически музей – София, Паркът музей „Врана“, Софийската градска художествена галерия и филиалите ѝ – Галерията музей „Дечко „Узунов” и Галерия „Васка Емануилова”. За деня е организирана автобусна линия № 505, която ще движи  от пл. „Орлов мост“ до Парка музей „Врана“.

Free Sofia Tour очаква по-големите деца и техните родители, както и всички, които искат да опознаят София с професионален екскурзовод, на български език, напълно безплатно, в сряда, 3 март от 11 ч. пред Съдебната палата: 3 Март с Free Sofia Tour! Преоткрий София. Ще бъдат спазени всички препоръки на здравните власти, а участието е с предварителна заявка – вижте формуляр в събитието.

Ако посетите на На 3 март в Националния политехнически музей, ще можете да видите любопитни експонати от от близкото и по-далечно минало, както и гостуващата изложба. Първите 10 гости ще получат подарък, за децата също има изненади.

В Националния военноисторически музей на 3 март ще можете да разгледате външната експозиция, където са представени много интересни реликви от епохата на Освобождението. В киносалона ще се прожектират тематични филми, при спазване ограничителните мерки.

Всеки ден до 7 март можете да разгледате „Орхидеите“ – изложба в Ботаническа градина БАН. Това е най-посещаваното събитие на градината, където цъфтят над 500 вида орхидеи, както и множество други екзотични цветя и растения.

В Музейко на 3 март 2021 децата ще могат да се включат в тематичните ателиета Символите на България и Черешово топче, както и в други занимания, подготвени от екипа на детския център.

В Детския център на Националния исторически музей ще се проведе керамично Ателие „Освобождението на България“, в което децата ще могат да направят релефни изображения на личности и обекти, свързани с Освобождението.

На 3 март в Кондабайда деца и родители ще говорят за българските символи, ще правят знаменца и картата на България с природни материали. Ще има време и за игра, яздене и общуване с животните.

Още за най-малките:
В 10:30 ч. във FOX Book Café започва Бебешка Музикална Работилничка – сряда, подходяща за мъници до 3 г. За най-малките е и Бебешка Арт Работилничка в Popsy cafe & kids club, също от 10:30 ч..

През целия ден, от 8 до 18 ч., Арт Ива в ж.к. Надежда 2 ще очаква децата да се включат в парти, посветено на националния празник: Парти България.

От 13 ч. пред паметника на Съветската армия започва събитието Танци в парка, организирано от Sofia – Outdoor Social Dancing, с участието на Диджей Стани

По същото време Ретро Автобуси кани любителите на стари возила да се полюбуват на гордостта на българското автобусостроене – Чавдар 11М3. Той ще бъде паркиран пред Храм-паметника „Александър Невски“, където всеки ще може да го разгледа и научи повече за него: 3 март с Ретро Автобуси. Поради противоепидемичните мерки обиколки няма да има.

От 18 ч. в Северино започва детско ателие, посветено на предстоящия 8 март: Подарък за мама – Рисуване за деца от 6 до 14 години.

Моля имайте предвид, че някои събития изискват предварителна резервация. Контакти на организаторите за допълнителна информация и записване вижте по линковете в публикацията.

Още интересни събития и места за деца и родители ще намерите в сайта на ПоПоТам. Следвайте ни също във Фейсбук и Инстаграм: popotam.bg.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!