Курс „Въведение в инженерството за деца“

Share


Време
18 май 2019 - 19 май 2019, 10:30 - 16:30 ч.

Място
TechnoMagicLand

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 8+, 9+ год. 110 лв.

Предстоящо провеждане: 18 и 19.05.2019 от 10:30 до 16:30 часа. Възможност за ранно записване с отстъпка 10% до 23:59 часа на 03.05.

Създадохме този курс, за да запознаем децата между 8 и 11 години с възможностите за развитие в сферата на инженерството и да подкрепим интересът им към техниката и създаването на триизмерни (3D) модели.

Всяко дете може да стане истински изобретател и да превърне идеите си в реални проекти като се запознае с основни понятия от графичното моделиране, геометрията, механиката и кинематиката.

По време на обучението децата работят със специализирания пакет програмни приложения SolidWorks Apps for Kids, под ръководството на лектора, изпълняват индивидуални задачи и създават двумерни и тризмерени модели като истински млади дизайнери и конструктори.

Програмата на курса е комбинация от теми, които запалват детското любопитство, а знанията се материализират и оживяват по време на заниманията в експозицията и учебните зали на TechnoMagicLand. Участниците преминават през всички стъпки на създаването на конкретен обект – от идеята през 3D модела до физическата реализация на прототип и самостоятелно изучават експонатите, посветени на STEM.

След успешното завършване на обучението, децата придобиват базови знания и умения за графично изобразяване, моделиране и принтиране на 3D обекти, като работят самостоятелно със софтуера. За направим момента незабравим и за да гарантираме качествата на придобитите знания и умения, всеки от курсистите получава сертификат за участие, както и принтиран 3D модел.

  • Продължителност на курса: 12 учебни часа
  • Общ брой места: 10
  • Такса за участие: 110 лв.
  • Подходяща възраст:  от 8 до 11 години
  • Изискване за участие: децата е необходимо да имат имейл адрес, за да получат профил и място за съхранение на проектите в платформата на SolidWorks Apps for Kids.

Нашият лектор Стела Ветова завършва Компютърни системи и управление в Технически Университет – София, има осем години преподавателски опит в основното и висше образование, преподава Уеб дизайн, Бази данни, Компютърни мрежи и Информационни технологии. През 2019 г. защитава дисертация на тема „Извличане на изображения по съдържание чрез Комплексно уейвлетно преобразуване с дуални дървета “, автор е на 27 научни доклада, в които се разискват и решават задачи по преноса на данни в компютърни мрежи, създаването на платформа за E-Learning, извличане на изображения по признаци като цвят, текстура форма и др. В момента участва в 6 научни проекта с основен акцент на разработките е създаването на платформа за E-Learning, електронна книжка, виртуална лаборатория за целите на висшето образование. Интересите ú обхващат областите изкуствен интелект (разпознаване на образи), релационни и нерелационни бази данни, компютърна графика (растерни и векторни изображения, двумерна и тримерна графика) и локални и глобални компютърни мрежи.

Записването за участие в курсовете и работилниците става от родител или настойник с попълване на електронния формуляр по-долу или като ни пишете на имейл адрес: office@technomagicland.com.

Вижте информация за останалите ни курсове на този линк

Текст и илюстрация: Technomagicland


Закупуване на билети онлайн:

Източник: TechnoMagicLand
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
3 юни 2019 - 31 август 2019 г., 9:00 - 18:00 ч. - Лятна занималня в Capella Play

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!