Детски спектакъл на Жар театър в Южен парк: Котаракът в чизми

Share


Време
14 юли 2019, 19:00 - 20:00 ч.

Място
Южен парк 3

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

На 14 юли 2019, неделя, от 19:00 ч., в Южен парк – трета част – вход от ул. „Нишава” – до езерото, гледайте Детски спектакъл на Жар театър.

ЖАР ТЕАТЪР представя
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
адаптация по едноименната приказка на Шарл Перо

Вълнуващо пътешествие из приказния свят на говорещ котарак, с мързеливичък стопанин, ексцентрична принцеса, забавен и щур цар и страховит, но глупав великан….

Най-малкият син на беден воденичар е прогонен от братята си от къщи. Той остава сам, без покрив, а цялото му „наследство” са един котарак, чифт протъркани дрехи и една монетка, останала от рождения му ден. Оказал се без никаква надежда за утрешния ден, младежът изпада в отчаяние и се приготвя да мре.

Точно тогава се намесва Котаракът и се заема да оправи нещата. Нужно е само младежът да му повярва, да му даде своята единствена паричка и да предостави съдбата си в меките котешки лапи. Труден избор, но воденичарския син рискува и това се оказва най-правилното решение в живота му.

Храбрият и съобразителен котарак успява не само да превърне господаря си в маркиз и да му намери нови дрехи, каляска и чудесен замък, но и да го ожени за самата царска дъщеря.

Атрактивно и забавно представление, от което децата ще научат, че съдбата се подчинява на онзи, който сам управлява живота си и че с ум, съобразителност и смелост може да се преодолее и най-трудната ситуация… или както Котаракът често обича да казва „Успехът е просто нещо, Господарю – трябва само да правиш правилното нещо, по правилния начин и в правилното време!“…..

Представление с уникални ръчно изработени кукли от хартия
Времетраене – 50 мин.

Спектакълът е участвал с голям успех на KIDS EURO FESTIVAL във Вашингтон, САЩ (по препоръка на Министерство на Културата), както и на много други наши и международни форуми и фестивали.

Сценарий и постановка: Елена Пап и Пламен Радев
Кукли и маски: Пламен Радев
Костюми, пространствено и музикално оформление: Елена Пап

Преди спектакъла от 17:00 до 18:30 на същото място ще се проведе КАРНАВАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ #4 от проекта на ЖАР ТЕАТЪР „Карнавал-експрес’2019“, който се осъществява с финансовото съдействие на Програма „Култура“ на СО

Представлението е част от Лятна културна програма на открито в София – 2019

Вход свободен.

Информация и илюстрация: Мим-формация ЖАР ТЕАТЪР ~ FIRE THEATRE Mime Company и Дирекция Култура Столична Община


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Столична община
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
26 юни 2019 - 30 октомври 2019 г., 11:00 - 18:00 ч. - Нарисувани думи (изложба)

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!