Човешкото тяло – Науката в нас

Share


Време
14 април 2018 - 31 май 2018, 10:00 - 22:00 ч.

Място
Bulgaria Mall

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 8+, 9+ год. 10-12 лв.

Една от най-посещаваните изложби в света,  Човешкото тяло – Науката в нас, пристига в София на 14 април и ще остане в столицата до края на май 2018 г. Уникалната научна експозиция ще представи над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, сред които и 8 цялостно запазени човешки тела.

 

Човешкото тяло-Науката в нас е истинска пътуваща енциклопедия, която запознава любопитната публика с начина, по който изглежда и функционира собственото ни тяло. Изложбата е създадена от южноамериканската организация Aurea Exhibitions, съвместно с международен екип, следвайки техниката на популярния немски анатом Гюнтер фон Хагенс, наречена „пластинация“. Процесът на пластинация е сложен и преминава през няколко етапа. Същността на метода е извличане на водата от човешките органи и тъкани и запълването им с полимер, като по този начин тялото може да се запази стотици, дори хиляди години. Целта на Хагенс е била да създаде метод, който позволява на изучаващите човешкото тяло да имат по-близък контакт и детайлен поглед над отделните органи и системи, и в същото време, един експонат да може да служи на науката много по-дълго време, без да се налага съхранението му при специални условия. Благодарение на приноса на лекаря и изобретател Хагенс, милиони хора по света имат възможност да видят на живо чудото на човешкото тяло.

 

Човешкото тяло-Науката в нас проследява и историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са започнали да изследват човешкия организъм, като детайлно представя всяка една от системите в нашето тяло. В същото време, изложбата образова посетителите за причините, водещи до най-често срещаните и тежки заболявания в човешкия организъм, а също и за начините да се предпазим от тях и водим по-здравословен начин на живот.

 

Образователната изложба, посветена на човешкото тяло, е обиколила редица градове по света, като само част от тях са Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сантяго, Буенос Айрес, Банкок, Амстердам, Берлин, Истанбул, и за последните 10 години в привлякла над 40 милиона посетители.

 

Човешкото тяло – Науката в нас – ще бъде открита в Bulgaria Mall, Ниво -2, тази събота, 14 април и ще е отворена за посетители до 30 май 2018 г., всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. Билети ще се продават на място и ще са на цени 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, като се предвиждат и отстъпки за групови посещения.

 

Билети могат да бъдат закупени и предварително от мрежите на eventim.bg и bilet.bg.

 

Текст и илюстрация: Worldwide Exhibitions Bulgaria и Bulgaria Mall


Закупуване на билети онлайн: http://www.eventim.bg/bg/bileti/coveskoto-tlo-naukata-v-nas-sofi-bulgaria-mall-490397/event.html, http://www.eventim.bg/bg/bileti/coveskoto-tlo-naukata-v-nas-sofi-bulgaria-mall-490397/event.html

Източник: Worldwide Exhibitions Bulgaria и Bulgaria Mall
Предстоящи събития на това място:

30 март 2019 г., 11:00 ч. - Куклен театър в Bulgaria Mall: Рибарят и златната рибка

31 март 2019 г., 11:00 ч. - Куклен театър в Bulgaria Mall: Пеперудена магия


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
25 март 2019 г., 11:00 ч. - София – европейска столица (презентация и изложба)

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!