ХХVIII Софийско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

Share


Време
12 октомври 2018 - 14 октомври 2018, 10:00 - 19:00 ч.

Място
Национален музей „Земята и хората“

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 1 лв.

На 12, 13 и 14 октомври в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе ХХVIII Софийско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

Участие са заявили над 60 изложители от нашата страна, Армения, Полша, Сърбия и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Ще участва колекционер на метеорити, намерени на различни места по света.

Ще присъстват Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски” и Нов Български университет.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни, разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали – образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

Традиционно на октомврийските изложения се провеждат конкурси за определяне на: „Най-добър минерален образец”, „Най-добър минерален образец от България – съвместно с Клуб на лапидарите в България и „Най-добро художествено изделие от минерал или най-добър фасетиран камък”. На отличилите се участници в конкурсите ще бъде връчен почетен диплом в 13.00 часа на 8 октомври (събота).

За децата : „Треска за злато”

На 13 и 14 (събота и неделя) ще се правят демонстрации за промиване на злато от речен пясък. Децата ще се изненадат като видят под лупа изключително пъстрата мозайка от разноцветни минерали, съдържащи се в речните пясъци. А ако късметът ги е споходил – ще се сдобият и със златна частица.
Най-успешно представилите се участници ще получат награди от образователния телевизионен канал Da Vinci Learning.

Вход в музея – с билети от 1 лев за деца и възрастни.
Работното време е от 10.00 до 19.00 часа.
Светла Атанасова – уредник, координатор на изложението
тел. 865 66 39; 0884 468 840 e-mail: nmzh@abv.bg

Текст и илюстрация: Национален музей „Земята и хората“ – София


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Национален музей "Земята и хората"
Предстоящи събития на това място:

14 декември 2018 - 16 декември 2018 г., 11:00 - 18:00 ч. - Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни в Националния музей "Земята и хората"


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
1 декември 2018 - 15 януари 2019 г., Всички дни ч. - Празнична кампания на Столична община „Да украсим София за Коледа“

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!