Традициите оживяват

Share


Време
15 март 2019 - 17 март 2019, 10:00 - 20:00 ч.

Място
Сердика Център София

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

Ела в Сердика Център между 15 и 17 март и се срещни отблизо с различни, традиционни и модерни занаяти! На Голямата Ротонда ще съберем майстори-занаятчии, които ще демонстрират атрактивно знанията си, а ти ще можеш да се включиш активно в изработването на бижута, керамика, текстил, аксесоари и много други.

И това не е всичко! Тъй като ние от Сердика Център сме почитатели на модата и красотата, сме ти приготвили и специални занаятчийски стилни изненади!

Сред най-интересните занаяти, които ще бъдат представени през уикенда, се нарежда шекерджийството. Това е стар и любим български занаят, с който мнозина свързват детството си и шарените панаири, гостуващи във всеки град. Всеки посетител на Сердика Център, който не може да устои на сладките изкушения, ще има възможността да опита автентичния вкус на захарните петлета и захаросаните ябълки. Шекерджийството представлява изготвяне на изделия от захарен сироп – шекери, захарни петлета, захарни ябълки. Пенка Петрова се занимава с този „вкусен“ занаят вече няколко години и продължава да усъвършенства рецептите си, като добавя различни аромати в близалките и измисля нестандартни форми – елхички с вкус на зелена ябълка и мента, украсени със захарни пръчици и кокос, ябълки, посипани със „сняг“ от кокос. Сред продукцията й има и бели захарни пръчици без боя за хора, които предпочитат по-здравословните храни.

Събитието подкрепя Регионална занаятчийска камара – София, които насърчават развитието на занаятите в България.

Текст и илюстрация: Сердика Център


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Сердика Център
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
22 май 2019 - 24 май 2019 г., 11:00 - 18:00 ч. - Дни, посветени на 24 май в Столична библиотека

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!