Творчески конкурс, посветен на прилепите

Share


Време
15 август 2020 - 8 септември 2020, През целия ден ч.

Място
Онлайн вкъщи

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 7+, 8+, 9+ год. лв.

Зелени Балкани обявяват творчески конкурс, посветен на прилепите. Рисувай, пиши, твори… Участвай!

Здравейте, млади творци! Този конкурс е за Вас, за да възбуди любопитството Ви към прилепите и да откриете един нов, вълнуващ свят, изпълнен с непознати създания.

За жалост в повечето случаи сме си изградили погрешна представа за тях. Прилепите са тайнствени и непознати създания, които винаги са вълнували и вдъхновявали хората. Най-важните места за опазване на прилепите (стари гори, ливади, реки) се опазват в най-голямата в света екологична мрежа Натура 2000. Покажете ни красотата на прилепите и техните местообитания, като участвате в конкурса.

Очакваме вашите вдъхновения, идеи, пресъздаващи света на прилепите. Създайте своя художествена творба – картина (рисунка), пластика (хартия, метал, текстил, пластмаса, рециклирани материали и др.), литературен текст (проза или стих) или дигитален продукт (видео).

Условия за участие – категории творби и възрастова група.

Категории:
Рисунка – формат по избор;

Пластика – изработена от хартия, метал, текстил, пластмаса, рециклирани материали и др.;

Литературна творба – стихотворение или проза (максимум 2 страници формат А4)

Дигитално изкуство – кратко видеоклипче или анимация до 2 минути.

Възрастова група:
1-ва група – участници на възраст между 7 и 13 години.
2-ра група – участници на възраст между 14 и 18 години.

Всеки може да участва с до 3 творби във всяка категория.

Изпратете ни творбите си до 8 септември 2020 г. на адрес в гр. Стара Загора, ул.“Стара планина“ № 9 или officesz@greenbalkans.org

!!!Не забравяйте да запишете двете си имена, години, адрес и телефонен номер за връзка.
Онези от Вас, които изпращат творбите си по мейл – очаквайте потвърждение от нас, само така ще сте сигурни, че сме ги получили 🙂

Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав:
Милена Радева – родена в София. Завършила е бакалавърска и магистърска степен в Националната художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“, а през 2017 г. защитава своя дисертационен труд. Още в студентските си години е увлечена по илюстрацията на детски книги и се насочва в разработването на авторски проекти. Започва работа като илюстратор на свободна практика с автори и издатели от САЩ, Канада, Австралия, Норвегия, Англия, Сингапур и България. Илюстратор на над 150 книги в цял свят и автор на картинната книга – „Приятели“. Оценител в категорията „рисунка“.

Илия Бояров – скулптор. Илия Бояров е роден през 1987 г. в София. Завършва НГПИ “Св. Лука” спец. “Метал”, а след това спец. “Метал” в Националната художествена Академия. Работи с клиенти от България, Италия, Англия и САЩ. Негови творби са собственост на Художествените галерии в София, Велико Търново и Ахтопол и редица частни колекции. Оценител в категория „пластика“.

Петя Кокудева – родена 1982 г. в Смолян. Има магистърска степен по „Творческо писане“. Работи като копирайтър в международна рекламна агенция. Интересите й са в сферата на детската литература – занимава се с драматургия за куклен театър и е един от посланиците на „Забавното лятно четене“. „Лулу“ е дебютната й книга, която печели Специалната награда на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ (2012). Следва „Малки същества“ от 2014 г. Оценител в категорията „литературни творби“.

Юлиян Муравеев – собственик на УЕБРИКС СТУДИО. Уебрикс предлага пълна гама от уеб услуги на български и чуждестранни клиенти – създаване на уеб сайтове, онлайн магазини, специализиран уеб базиран софтуер. Оценител в категория „дигитално изкуство“.

Всички участници ще получат грамота за участие, а отличилите се в съответната възрастова група и категория ще получат следните награди:

За 1-во място – Тениска с прилеп, канче и бъфче, информационни материали
За 2-ро място – Канче и бъфче на Зелени Балкани, информационни материали
За 3-то място – Канче на Зелени Балкани, информационни материали

Победителите ще бъдат поканени да участват в нощите на прилепите.

Всички творби ще бъдат публикувани в сайта на организацията, на сайта на проект Натура 2000 в България – Нови Хоризонти и на фейсбук страницата на Зелени Балкани. Ще бъдат показани по време на кампанията „Нощ на прилепите“ в България в над 10 града. Най-добрите дигитални творби ще бъдат излъчвани на стената на Държавна опера – гр. Стара Загора с помощта на проектор. Конкурсът и наградените творби ще бъдат популяризирани от медийните партньори на проекта – Дарик радио, Хоби Тв и Икономедиа.

Извън конкурсната част каним и професионални творци, вдъхновени от тайнствения свят на прилепите да участват в тази инициатива, като създадат свои собствени творби, в своя стил и жанр и ни подкрепят като ги предоставят за нуждите ни на информационните ни кампании за прилепите. Така ще разширим „своята прилепна общност“ и ще спомогнем ЗАЕДНО за опазването им.

Пожелаваме успех и вдъхновение на всички участници и горим от нетърпение да видим творбите ВИ!

За контакти:
Поля Русева – специалист коминикации
Моб. тел.: 0894059156, e-mail: ptoncheva@greenbalkans.org

Анелия Павлова – Координатор на проекта
Моб. тел.: 0899269576, e-mail: apavlova@greenbalkans.org

Конкурсът се организира от екипа на проект „Натура 2000 в България – Нови хоризонти“ LIFE17 GIE/BG/371 с подкрепата на програма LIFE на ЕС.

Текст и илюстрация: Zeleni Balkani
Закупуване на билети онлайн:

Източник:
Предстоящи събития на това място:

25 октомври 2020 г., 16:00 - 17:00 ч. - Безплатни демо уроци по роботика и програмиране за ученици 1-8 клас

26 октомври 2020 г., 10:00 - 20:00 ч. - Уроци по пиано с Венета Нейнска

27 октомври 2020 г., 10:00 - 20:00 ч. - Уроци по пиано с Венета Нейнска

29 октомври 2020 г., 10:00 - 20:00 ч. - Уроци по пиано с Венета Нейнска

30 октомври 2020 г., 10:00 - 20:00 ч. - Уроци по пиано с Венета Нейнска

1 2 3 4 5 6 7
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
17 октомври 2020 - 31 октомври 2020 г., 10:00 - 13:00 ч. - Детска Helloween работилница за деца от 5 до 10 години

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!