Стойки на ръце за деца

Share


Време
15 септември 2019, 16:00 - 17:00 ч.

Място
Център за Ранно Детско Развитие "Магазинче за Знание" - KindyROO София Люлин

Категории

Подходяща възраст   
Цена
4+, 5+, 6+ год. уточнете при организаторите лв.

Положителен ефект от практикуването и заучаването на стойки на ръце за малчуганите ще развие гъвкавост и сила в целия раменен пояс, чрез адаптирани за годините им упражнения. Заздравяват се също така китките и лактите, за да може в даден момент, стойката да бъде изпълнена без стресово натоварване в областта. Постепенното заучване на стойката ще помогне за по-ефективно оросяване на мозъка и заздравяване на кръвоносната система в главата. Процесът застъпва и боравене с таза, което от своя страна ще помогне на дечицата да растат изправени. Ще им даде пример как да поддържат спортен дух и активност за по-нататък в живота. Това е начален етап, който, грабвайки интереса на децата, може да прерасне в практикуване на калистеника (методична работа върху мускулните групи на цялото тяло посредством огромен брой упражнения със собствено тегло. При нея не се акцентира върху взимането на хранителни добавки, всичко се гради на здравословно хранене, тренировки и адекватна почивка) или свободния стил (разновидности на акробатични движения изпълнявани на лостове, статични елементи, взаимствани от висшата гимнастика и динамични силови упражнения от калистениката), или дебют в изкуството да балансираш на ръце.

И не на последно място има една поговорка, която гласи: „Огъвкавявай тялото си, за да бъдеш по-гъвкав в живота и практикувай баланси, за да бъдеш балансирана личност“.

Подходящо за деца над 4 години. При интерес, моля, свържете се с нас, чрез формата за контакт в страницата. Предварителното записване е задължително за сформиране на нова група. 🙂

Текст и илюстрация: Магазинче за Знание


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Магазинче за знание
Предстоящи събития на това място:

14 юли 2020 - 31 август 2020 г., 8:30 - 12:30 ч. - Лятна Игралня в Люлин (1,6 - 5 г.)


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
4 юли 2020 г., 9:00 - 10:30 ч. - Плуване за бебета и родители

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!