Стара хартия за нова книга София 2019

Share


Време
15 септември 2019, 10:00 - 19:00 ч.

Място
Книжен център „Гринуич“

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

На 15 септември 2019 г. за седма поредна година град София е домакин на инициативата „Стара хартия за нова книга“. Както винаги кампанията ще се проведе под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова и отново ще е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Събитието ще се състои от 10,00 до 19,00 ч. на бул. „Витоша“ 37 пред Книжен център „Гринуич“.

За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания „ЕКОПАК България“ „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“. Така в рамките на празничния ден децата могат да получат максимален брой две книги.

По традиция всяка кампания протича под знака на специален литературен талисман от популярна детска книжка. Тази година малчуганите ще се забавляват с детективите Агата и Лари – героите от обичаната поредица на Стийв Стивънсън, публикувана на български език от издателство „ФЮТ“, основен партньор на каузата. Но това не са единствените изненади, подготвени за участниците в инициативата. Освен много песни, танци, театър и игри с награди, интерактивна книга с великански размери ще даде възможност на малчуганите да се превърнат в нейни приказни герои. Те ще се включат в приключенията на Стойко и неговите приятели, ще помогнат на рибата Тони да изпее своята рибешка песен и ще почистят езерото от отпадъци. А за да разберат как продължава историята им, децата ще трябва да си извоюват книжката „Да уловиш остров“, като премерят сили в специални викторини. Двете произведения са изработени по дипломен проект на студент от НХА и ще бъдат представени от „ЕКОПАК България“.

ВАЖНО: По време на празничния ден децата ще бъдат снимани от официалния фотограф на събитието. Снимките ще бъдат използвани единствено за целите на кампаноята – ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на „Стара хартия за нова книга“ и част от тях – изпратени до медиите. Всеки, който има възражения относно фотозаснемането, може да се обърне към организаторите по време на събитието.

Включи се и ти – почисти и прочети на 15 септември на бул. „Витоша“ 37!

Текст и илюстрация: Книжен център „Гринуич“


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Книжен център „Гринуич“
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
15 януари 2020 - 31 януари 2020 г., 11:00 - 17:00 ч. - 125 години от рождението на Гео Милев: Изложба „Човека преди всичко” в Столична библиотека

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!