Разкажи ми – конкурс за детски разказ

Share

Време
21 август 2020 - 28 септември 2020, През целия ден ч.

Място
Fusion / Фюжън

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+ год. лв.

Разказването на истории е в основата на творческия потенциал на всеки един автор. В него се крие способността да изразиш себе си, да разкажеш и опишеш нещата, които те вълнуват. Конкурсът „Разкажи ми“ кани всички деца на възраст 10-14 г., в които се крие неизказан творец, да участват със своя творба на тема „Ако бях невидим за един ден“. Разказът трябва да бъде по зададената тема, с дължина до 3 печатни страници.

Текстовете се подават от 21.08 до 28.09 включително на имейл info@fusion.bg.

Журито е съставено от 4 ментори – Здрава Каменова, Любомир Попов, Яна Титова и Светослав Томов, които ще изберат три най-добри творби, които ще спечелят пълна или частична стипендия за курс Творческо писане.

Повече за критериите, наградите и журито четете тук: https://bit.ly/3bbI8MH

Наред с грамотността, знанията по различни предмети, съвременните деца трябва да развиват и своята креативност, умения за комуникация и множествени интелигентности, изключително необходими за тяхното по-нататъшно развитие и интеграция в социума. Креативността се смята за умение №1 на нашето време, една от най-висшите форми на човешка изява и се развива най-добре чрез колективна работа и сътрудничество. Най-подходящото време за развитието им е детската възраст. Затова Fusion Foundation се посвещава на това, осигурявайки средства, да улесни достъпа на максимален кръг деца до иновативни форми на обучение, целящо цялостно развитие на децата и изява на креативността и талантите им.

Всяка година Fusion Foundation „Be Creative” и партньори, дават целогодишни стипендии за обучение в курсове по изкуства и езици.

Срокът за кандидатстване – 18 септември.

Проект TechARTnology  (линк https://bit.ly/3gIfjZu)

Съвместната работа на Fusion Academy (https://bit.ly/31GiTis), Fusion Foundation (https://bit.ly/3hKoiuH) и Luxoft Bulgaria (линк https://www.luxoft.com/) ще даде възможност на  децата да се обучават в курс по Дигитални изкуства, който е насочен към деца на възраст 8-14 г. с потенциали и мотивация да се потопят в света на дигиталното изкуство.

Целта на курса е да развие у децата на първо място креативността и пространственото мислене, както и да им даде знания и умения, които ще са им изключително полезни и базисни за последващо развитие в определена област. Курсът ги подготвя за съвременни професии като: Графичен дизайн, Илюстрация и анимация, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Ландшафт архитектура, Текстилен дизайн и др. Формуляр и подробни изисквания за кандидатстване, както и информация за необходимите документи, можете да намерите тук.

Проект Креативност без граници (линк https://bit.ly/3b9M8gK)

„Креативност без граници“ бе създаден с цел да даде възможност на деца с таланти да се развиват по най-добрия начин. Отпускат се 10 стипендии на деца на възраст от 5 до 14 г. за целогодишно обучение в един от следните курсове – Рисуване, Моделиране, Дигитални изкуства, Класическа и дигитална илюстрация, Приложна креативност, Моден дизайн, Дизайн и проектиране, Графичен дизайн, Театрална школа, Съвременен танц, Английски език, Немски език, Испански език.

Можете да кандидатствате по проектите до 18 септември 2020 г. чрез попълване и изпращане на формулярите на foundation@fusion.bg или да попълните формата на нашия САЙТ. ( линк https://foundation.fusion.bg/kandidatstvane/  )

Повече за проектите четете на сайта ТУК. (https://bit.ly/32Io3K3)

Fusion Academy е частна академия, част от семейството Fusion (http://bit.ly/2KRZxyI), което тази година сбъдна една своя мечта – да отвори училище. Академията приема за своя мисия и цел да развива цялостно децата посредством синтез на образователните методи, да стимулира развитието на груповата креативност, да спомогне за въвеждането на красота и хармония в нас и в средата, в която живеем. Повече за Fusion School може да прочетете тук.( https://bit.ly/3lBnham)

Текст и илюстрация: Fusion Academy
Закупуване на билети онлайн:

Източник:
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
5 юни 2021 - 30 юни 2021 г., 11:00 - 18:00 ч. - Световен ден на околната среда в Националния музей „Земята и хората“

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!