Приказка за тромпет – летен концерт на Фортисимо Фамилия

Share


Време
9 август 2020, 11:30 - 14:30 ч.

Място
Софийска филхармония - Зала "България"

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. уточнете при организаторите лв.

„Приказка за тромпет” е един от най-любимите концерти на Фортисимо Фамилия. Именно с него преди единайсет години стартира детската образователна програма, създадена по идея на маестро Максим Ешкенази.

Новото начало на приказките на Фортисимо, след дистанцията с публиката, е този август, 9- ти от 11:30 часа. Детската програма ще посрещне почитателите си в голямата зала на концертен комплекс “България”. Софийската филхармония, солистът Петър Македонски и актрисата Сандра Петрова ще разкажат историята на вълшебната тръба с древна и богата биография- тромпетът.

За концерта са подбрани произведения, които са забавни, съобразени с възрастта и интересите на децата, но едновременно с това показват тромпетовото изкуство в целия му блясък и сложност.

В музикалната програма влизат произведенията „Полета на бръмбара“ – Римски Корсаков, „Музика на водата“ – Хендел, „Междузвездни войни“ – Джон Уилямс и др.

Увлекателната образователна история и този път е дело на писателя и сценарист Александър Чобанов.

Оркестърът на Софийската филхармония ще свири под диригентската палка на  талантливия и харизматичен млад диригент, Цанислав Петков.

____

Петър Македонски е роден през 1988 година в град София в семейството на музиканти. Неговият дядо, проф. Петър Кърпаров е основател на школата по тромпет и първият български професор по тази специалност. Петър е водач на тромпетовата група в оркестъра на Софийската филхармония.

 

БИЛЕТИ за несъстоялите се концерти:

Организаторите на Фортисимо напомнят, че всеки билет закупен за несъстоялите се концерти през март (“Приказка за обой”), април (“Приказка за кларинет”) и май (“Сен– Санс и Малкия Ото”), може да бъде заменен на касата на зала “България” и да се ползва за новата „Приказка за тромпет”, която ще се проведе на 9 август, от 11:30 ч, в голямата зала на концертния комплекс!

Билетите могат да бъдат и върнати без замяна.

Текст и илюстрация: Фортисимо Фамилия


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Фортисимо Фамилия
Предстоящи събития на това място:

19 юли 2020 - 25 септември 2020 г., През целия ден ч. - Софийска филхармония: Детски абонамент / Children's subscription

20 декември 2020 г., 11:30 - 12:30 ч. - Коледен концерт на Фортисимо Фамилия: Лешникотрошачката


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
19 юли 2020 - 25 септември 2020 г., През целия ден ч. - Софийска филхармония: Детски абонамент / Children's subscription

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!