Национален училищен фестивал „Намереното поколение“

Share


Време
12 септември 2019 - 14 септември 2019, 11:00 - 18:00 ч.

Място
Национален дворец на културата (НДК)

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 7+, 8+, 9+ год. уточнете при организаторите лв.

Според статистика, взета от НСИ, на територията на България има 1 969 училища. Всяко едно от тях е специално по рода си, в зависимост от локацията, в която се намира, специалните профили, интереси и практическа подготовка.

Ние, екипът на „Апетит за образование чрез практика“ даваме възможността именно на Вас да се запознаете с най-интересните, привличащите и можещи участници в „Националния училищен фестивал“, който ще се проведе от 12-13-14 Септември 2019 г. броени дни преди официалния старт на учебната 2019/2020 г.

Ако имате интерес да се запишете за участие, може да го направите на apebulgaria@outlook.com или в регистрационната форма: https://forms.gle/T1sr7ttXqhDPLVCe6

Отделете три дни от своето време за едно ИСТИНСКО приключение.
Фестивалът е отворен за ВСЯКО едно училище, както в гр. София и областта, така и извън пределите.

Към кого е насочен фестивалът?

Националният фестивал е събитие, на което всяко училище, образователен център или институция могат да покажат своята дейност, методите и способите, които използват и които ги отличават от останалите, показвайки различни демонстранти, най-добрите си ученици, учители и постиженията, с които се гордеят! Подобна възможност позволява самите ученици да бъдат част от представянето на училището рамо до рамо с преподавателите и всички участници.

Включването на ученици за нас е водещо, защото подобен формат успява да ги изкарва извън зоната на комфорт, стимулира изграждането на комуникативни и презентационни умения и несъмнено позволява запознанство с много интересни хора и ролеви модели, които биха дали добра насока и вдъхновение за по-нататъшното им развитие. Ученето чрез преживяване и самият живот са най-големите учители, затова и ние вярваме в активното участие на повече учители и ученици в целия процес. Целта е стъпка по стъпка да изграждаме в нашите деца умения и качества, които да са им полезни в живота занапред.

Предизвикателството за професионалисти – учители,  изследователи, докторанти, професори, декани, учени

Национален ученически фестивал предизвиква и учителите. За тях има лекции, свързани с доказани методологии на преподаване, довели до много високи резултати на български ученици на международни олимпиади и много златни медали на България по различни дисциплини. Всеки учител ще може да присъства на лекции, както и да се срещне с учени, педагози, професионалисти и предприемачи, които ще разкажат и демонстрират нагледно иновативни методи на преподаване, как да използваме технологиите, за да го направим по-лесно и достъпно или как трайно и ефективно да грабнем вниманието на децата, да запалим искрата в тях и да успеем да отключим техния скрит потенциал.

Цел и възможности:

Целта е да работим за повишаването на квалификацията на учителите и интегрирането на доказано работещи методи в преподаването, които да повишат уменията на самите преподаватели, да стимулират повече успехи на вашите ученици, както и да доведат до създаването на по-мотивирани, по-заинтересовани млади хора, които имат порива и желанието да се развиват!

Страница на събитието: https://www.facebook.com/events/2459077590791172

Текст и илюстрация: Апетит за образование чрез практика


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Апетит за образование чрез практика
Предстоящи събития на това място:

12 септември 2019 - 14 септември 2019 г., 11:00 - 18:00 ч. - Национален училищен фестивал "Намереното поколение"


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
23 август 2019 - 25 август 2019 г., 8:00 - 20:00 ч. - МОГА фест 2019

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!