Музейко на открито: Семенни бомбички и Глухарче

Share


Време
11 август 2020 - 14 август 2020, 11:00 - 16:30 ч.

Място
Музейко

Категории

Подходяща възраст   
Цена
0+, 1+, 10+, 11+, 2+, 3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 9 лв.

Лятото в Музейко обещава да бъде прохладно, когато си вътре, и слънчево и творческо, когато си навън!

През август и първата седмица на септември, от вторник до петък, в градината на Музейко те очакват специални занимания на открито. Защото в Музейко знаем колко е важно за всички деца да играят навън и да изследват природата!

С помощта на Музейковците деца и родители ще бъдат изненадани със семенни бомбички, хотел за буболечки, керамични шедьоври и още забавления!

Програмата е различна за всяка седмица.

През седмицата от 11 до 14 август:

Семенни бомбички – с рециклирана хартия

Виждал ли си запустели площи в града? Те често са бедни на растителност, нали? А знаеш ли как това разрушава почвата и отнема мястото за живот на много дребни животинки? Малки и големи, можем да помогнем! С помощта на… бомбички от семенца! Ще си направим заедно бомбички от рециклирана хартия и различни семена, които ще растат и цъфтят. Виж с Музейковците как можем да използваме отново старата хартия, а и да помогнем на природата в града!

Отворена арт дейност: Глухарче

Кое е първо – глухарчето или жълтурчето? Тук ще научиш повече за това удивително цвете и ще си направиш картичка от цветна хартия!

~~~

През седмицата от 18 до 21 август:

Хотел за буболечки

Дали буболечките имат нужда от хотел? Включи се в строежа! С Музейковците ще проектираш стаи, легла, маси и ще си фантазираш какво ли трябва да има в един буболечков хотел, така че всички буби да са щастливи в него. За да бъде подходящ за тях, хотелът им ще бъде от разградими материали.

Отворена арт дейност: Жужащи пъпети

Искаш ли да си направиш сам кукла за куклен театър? Измисли своя жужащ герой – пчела, калинка, или може би щурец? Докато твориш, неусетно ще научиш много от музейковците за невероятния свят на насекомите!

~~~

През седмицата от 25 до 28 август:

Керамична работилница под небето

Знаеш ли за какво служат амулетите и каква е тяхната история? Ела в Музейко и ще можеш да си направиш свой керамичен амулет, да си го изрисуваш и да си го отнесеш вкъщи. Работата в обкръжението на други деца насърчава концентрацията, непринуденото общуване и ученето един от друг. Чакаме те да творим!

В следобедния слот те очаква работилница с истинско грънчарско колело! С помощта на Боряна ще можеш да си изработите истински съд от глина!

Лов на загадки: Какво расте в градината на Музейко?

Време е за загадки! Музейко има голяма градина, в която можеш да откриеш дървестни видове, цветя, дори зеленчуци! Включи се в откривателското приключение, като намериш отговорите на въпросите, които ще ти постави някой приятел от Музейковците!

~~~

През седмицата от 1 до 4 септември:

Планинарство

Как се разпъва палатка? Как да се обезопасяваш с въже в планината? А можеш ли да ходиш по въже? Включи се в планинарското ни приключение! Ще усвоиш най-важните умения за един истински планинар, а и обещаваме да е много забавно! В Музейко децата знаят!

– Програмата навън се провежда между 11:00 и 13:00 и между 15:30 и 16:30 в градината на Музейко.

– Тя е включена в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Текст и илюстрация: Музейко

Закупуване на билети онлайн: https://www.muzeiko.bg/bg/tickets/index/buy

Източник: Музейко
Предстоящи събития на това място:

20 септември 2020 г., 10:00 - 18:00 ч. - В Музейко на 20 септември 2020: Специалeн ден за най-малките

20 септември 2020 г., 12:00 - 14:00 ч. - Балон като Слон


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
21 август 2020 - 28 септември 2020 г., През целия ден ч. - Разкажи ми – конкурс за детски разказ

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!