Летни природоизследователи онлайн: Животът в глутницата вълци

Share

Време
4 август 2020, 11:00 - 12:00 ч.

Място
Био игри

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 12+, 7+, 8+, 9+ год. лв.

Откъде произлизат вълците? Кои са техните най-близки роднини? Дали имат общо с котките? А с кучетата? (Внимание! Загадка с повичена трудност!) Каним ви на поредното приключение с Био игри! Изследователите ще научат повече за вълците и техния произход от нашия биоилог. Всяко дете ще си изработи играчка от подръчни и естествени материали.

–-

Лятото дойде и ние от „Био игри” ви каним на едно необикновено лятно пътешествие. Потопете се в света на биологията с двамата ни нови герои Доктор Ванилова (биологът Камелия Митева) и Капитан Джангъл (актьорът Димитър Узунов).
Форматът на нашите онлайн занимания се състои от интерактивни дискусии, експерименти, симулации и творчески задачи. В тях Д-р Ванилова и Капитан Джангъл ще представят научния материал по игрив и забавен начин. Ще учим през асоциации, през емоциите и остроумни истории. Във всяко от заниманията децата участници ще изработват тематични играчки, която ще останат като спомен и емоционална връзка с научния материал.
Децата ще влязат в ролята на изследователи на далечни страни, където ще се забавляват и учат за магията в природата и връзките в нея.
Мисията на „Био игри” е да научи децата на любов към природата по увлекателен и забавен начин. Ние ще окуражим откривателя и изобретателя във всяко дете и ще развием практическите умения и творческото им мислене чрез игра и директен опит.

Нашите ателиета развиват:
– творческото мислене;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умениетото за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Работилниците са подходящи за деца от 7 до 12 години
Продължителност – 60мин.
Заниманията ще се провеждат от 11ч. до 12ч.

Програма и теми на занятията:

07 юли 2020 (Вход-свободен за това занимание!)
Ателие „Почвата растенията-приятели“: Ще чуем и научим по неусетен начин какво е почва и как е свързана тя с растенията. Могат ли двете едно без друго? Ще тестваме какво е ерозия по време на демонстрация. Желаещите ще могат да повторят експеримента вкъщи. Накрая всяко дете ще си изработи тематична картичка от достъпни в домашни условия материали. Това е ателие, което има за цел да развие детското въображение, системното мислене и знание за почвата.

14 юли 2020
Ателие „В света на влечугите: игуани и хамелеони“: Влечугите са една от най-старитре групи животни на планетата. Наричат ги още „властелини“. Каквоги прави толкова специални? Как са се появили? Какво ги различава от земноводните? Н атези отговори ще дадем отговори. Розова игуана, бодлив дявол, леопардов и йеменски хамелеон ще са фокус на разказа на нашия биолог-специалист. Ако сте любопитни, заповядайте! Накрая всяко дете ще си изработи книгоразделител с влечуго и с естествени материали достъпни във всеки дом.

17 юли 2020
Ателие „В света на влечугите: гекони, сцинкове и варани“: Защо децата от Био игри измислиха песен за гекона Токи? Какво прави нилският варан и чудовището Гила специални? Кои са най-интересните видове гекони? Каним ви на приключение с нашия биолог- д-р Ванилова и нашия приключенец-капитан Джънгъл, в което ще разгадаем интересни факти за тези влечуги. Всяко дете ще си изработи гущер от достъпни и естетствени материали.

21 юли 2020
Ателие „Птиците от града“: България е държавата с най-много птици в парковете. Какво прави малкия ястреб толкова невероятен? А орехчето и черния кос? Коя птица тича по дърветата подобно на мишка? Коя е най-бъбривата птица? Децата ще чуят интерактивна лекция за птиците от града. Всяко дете ще си изработи птица от части като ползва естествени и достъпни материали.

24 юли 2020
Ателие „Еноти, червени панди и роднини“: Неподозиран пакостник влиза с взлом и разрушава колибата на енотите в зоопарка. Те остават без дом за коледните празници, а зоопаркът обявява награда за онзи, който разкрие престъпника. Каква е причината за случилото се? Кой е крадеца? Кинкаджуто ли е? Или южно американското коати? А може би самите еноти? Елате в онлайн ателието ни, за да се отправим по следите на злосторника, да открием уликите и да го разкрием! Всяко дете ще си изработи играчка от достъпни и естествени материали.

28 юли 2020
Ателие „В света на китовете“: Сив кит. Ивичест кит. Клюномуцунест кит. Кашалот. Гърбат и Ивичест кит на Брюде. Колко вида китове има? Риби ли са? Как си говорят? Можем ли да ги разберем? Каним най-големите любопитковци на приключение, през което ще ги преведе нашия специалист- биолог. Младите учени не само ще чуят неподозирани факти за китовете, ни и ще изследват как влияят звуците издавани от китовете върху емоциите. Всяко дете ще си изработи кит от естествени подръчни материали.

04 август 2020
Ателие „Животът в глутницата вълци“: Откъде произлизат вълците? Кои са техните най-близки роднини? Дали имат общо с котките? А с кучетата? (Внимание! Загадка с повичена трудност!) Каним ви на поредното приключение с Био игри! Изследователите ще научат повече за вълците и техния произход от нашия биоилог. Всяко дете ще си изработи играчка от подръчни и естествени материали.

11 август 2020
Ателие „Животните от Витоша“: През 2019 Природен Парк Витоша отпразнува 85 годишнината си! А всеки рожден ден трябва да бъде отпразнуван подобаващо! Планината винаги е била вдъхновение за екипа на Био игри. Вярвамe, че и за вас е така! Затова решихме да ви предизвикаме с няколко загадки планината. Децата ще научат повече за животните: сърна, благороден елен, мечка, вълк и други. Те ще разкриват загадки за тях, ще научат неусетно интересни факти и естествено ще се забавляват! А най-добрите ще получат и награда! Всяко дете ще си изработи спомен- благороден елен от подръчни и естествени материали.

18 август 2020
Ателие „Снежни леопарди и техните роднини“: По време на последната си експедиция проф. Многознайко усеща, че е дебнат от хищник в засада. През нощта професорът пропуска да види животното. На сутринта на мястото откриват следи от нокти и полусдъвкана кожа. Какъв ли може да е хищникът? Каним ви да разберете повече за големите котки и снежните леопарди от нащия биолог. Децата ще научат да ги разпознават по малко известни черти. Всяко дете ще си изработи голяма котка от подръчни материали достъпни вкъщи.

25 август 2020
Ателие „Вулканични приключения“: Вулкани под земята, вулкани над земята, вулкани под леда, вряща кал….тоест лава! Огън, жупел и прах! Лазещи твари, животни на четири крака и двукрили такива опърлени от огъня бягат надалеч. Страховита сеч! Гледка позната на някои места по Земята! Каним всички изследователи да чуят за най-големите вулкани на земята. А кои животни оцеляват по тези места? Хм, ще разберат единствено участвалите! Накрая всеки откривател ще си тръгне с модел на вулкан, който ще изригне!

За да гарантирате мястото на вашето дете в групата, е необходимо да попълните формуляра тук: https://bit.ly/3dMVZZB
и да заплатите таксата по банков път. Даните и линк за достъп ще получите по е-майл след направена регистрация.

Този път ще сме онлайн! А това значи, че можете да се включите отвсякъде- от плажа, от двора или от чужбина. Заповядайте!
Тел. за връзка: 0882 523281, е-майл: info@bio-game.org

Цени:
9 лв. – единично посещение
25 лв. – три посещения

Текст: Био игри/ Bio games

Изображението е илюстративно. Източник: pixabay.com
Закупуване на билети онлайн:

Източник:
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
5 юни 2021 - 30 юни 2021 г., 11:00 - 18:00 ч. - Световен ден на околната среда в Националния музей „Земята и хората“

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!