Летен езиков лагер в село Годлево 2019

Share


Време
25 август 2019, 13:00 ч.

Място
Mary Eton Language Club

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 7+, 8+, 9+ год. 460 (430) лв.

Лятото е времето на безвремието, защото дните са дълги, безгрижието е навсякъде, приключенията са безчет, а училището го няма. С нашите летни лагери това се допълва и от преживелищна педагогика, както и от 4 часа английски на ден, преподаван в игрови-приключенски дух, без учебник и с много дейни активности, главоблъсканици и забавни истории. Децата ще бъдат предизвиквани да мислят творчески, да работят в екип, да разрешават различни ситуации и много да играят и спортуват. Базата на хотел “Припеците” в село Годлево е съвсем удобна за целта – хотелът е голям, има прекрасен зелен двор, а досами хотела се намира голям стадион за игри.
По време на лагера децата ще имат възможност да преживеят:

– забавен английски, съобразен с възрастта и нивото им (4 учебни часа на ден)
– приготвяне на собствената ни вечеря (3 дни от седмицата)
– състезателни игри
– игри, развиващи социалните умения и креативността
– пикник в гората
– дискусии на различни теми, свързани с интересите и емоциите на децата
– разказване на “истински” истории около лагерния огън вечер
– игра „В търсене на съкровище“ – игра в рамките на цял ден, по време на който се редуват логически и физически препятствия. Взимането на правилно решение е ключът към успеха и намирането на съкровището…
– стрелба с лък
– балансиране по лента /слаклайн
– ориентиране по карта и по компас
– незабравими стратегически и езикови игри като “Върколак”…
– много, много спорт – футбол, народна топка, волейбол и други отборни игри
– йога
– изследване на природните дадености на района – изследователи на гората и планината
– дискотека
шоу на талантите
нощен поход в гората
рефлексия върху преживяното и наученото през деня – един от най-добрите начини да извлечем изводи за живота, след игра или упражнения и да приложим нови умения в комуникацията и взаимодействието си с други хора.

Теми на седмичните модули

1 смяна (16-22 юни): Survival skills: В този модул ще се научим как да се ориентираме по компас и карта, как да разпочнаем дадена местност на картата, как да намерим пък обратно към цивилизацията и как да използваме ефективно познанията си за природата. Ще поговорим и за важни въпроси на тема оказване на първа помощ, ще научим или ще си припомним как работи тялото ни, коя е нормалната температура, кколко вода трябва да пием и каква храна е най-добре да ядем. Ще бъде наистина приключенско!

2 смяна (23-29 юни): Outdoor cooking: какво можете да сготвите, когато сте далеч от кухнята, нямате фурна и котлон, нито пък множество готварски съдове или книги? Оказва се – много! Готварските книги ще ги сътворим сами, ще си построим фурна от камъни и ще приготвим хляб по стара българска рецепта. Освен това ще поговорим за билките и как ни помагат да сме здрави, ще си направим сами чай от собственоръчно набрани билки и ще го сварим според индивидуалните ни здравословни нужди.

3 смяна (21-27 юли): Forest friends. В тази седмица ще поговорим за обитателите на гората. Основна тема ще бъдат мечките, а разходката до природния парк за танцуващи мечки “Белица” е основна точка в програмата ни за този период от лятото. Ще помислим за това кои са нощни и дневни животни и какво точно правят нощните животни през нощта. Ще направим разликата между широколистни и иглолистни дървета и ще ги търсим из гората, като се опитваме да различим бор от ела и кедър, както и бук от дъб и ясен – по листата, игличките или шипарките.

4 смяна (25-31 август): Nature’s Friends: В този модул децата ще научат за много традиционни и нови начини за опазване на околната среда; ще разберат значението на понятието “потребител” и ще обсъждаме как потребителското ни общество допринася за пилеенето на ресурси и замърсяването на околната среда. Ще поговорим по темата anti-consumerism и ще видим, че когато си сред природата, можеш да прекараш времето много по-добре и достойно, без да потребяваш илизишно ресурси.

Мястото
Село Годлево е оградено от планините Рила и Пирин, на 5 км е от Разлог, а около него се простират обширни поляни и пасища, по които се разхождат свободни крави и коне. Селото е лишено от всички разсейващи вниманието градски обекти като магазини, кино, супермаркет и др., така че е перфектната локация за фокусиране на вниманието върху игри и учене чрез преживяване.

Цени
430 лв. цена за ранни записвания (до 31 януари) 460 лв. цена за записвания след 31 януари.
Записванията приключват при изчерпване на свободните места.

За записвания и допълнителна информация, можете да ни намерите на тел. 0884139647 или на имейл info@maryeton.com

Текст и илюстрация: Mary Eton Language Club


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Mary Eton Language Club
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
11 декември 2019 г., 10:00 - 17:00 ч. - Maker Space за млади изобретатели в Музейко

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!