Концерт за деца и родители

Share


Време
16 февруари 2020, 10:00 - 16:00 ч.

Място
Кондабайда

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 5-7 лв.

Oбразователно-интерактивен концерт за деца и родители с Бъни и Пешо Китарата

На 16.02.2020г., събота, от 11:00 часа Петър Йорданов (Бъни) и Петър Георгиев (Пешо Китарата) ще поведат деца и родители на приказно музикално пътешествие. Ще се върнат в древни времена с ритмите и перкусиите на централна Африка, ще отскочат до далечна Азия, където са се появили струнните инструменти, ще минат през латино ритмите на южна Америка, за да стигнат до съвременните музикални стилове на западната култура – блус, суинг, рок, фънк, етно…

Проектът на двамата музиканти запознава по разбираем и забавен начин деца, ученици и възрастни с историята на възникването на музикалните стилове, появата на инструменти в различните континенти и нови, съвременни инструменти. Концертът е под формата на интерактивна музикална приказка, в която взимат участие и децата.

Петър Йорданов (Бъни) свири на всякакъв тип перкусии – кахон, барабани, джембе, тарамбука, хенг дръм. Сценичният му опит включва концерти с група Оратница на почти всички международни етно фестивали, участва в множество музикални проекти, а като преподавател организира ежемесечни работилници по ритмика и перкусии, тип „дръм съркъл“.

Петър Георгиев (Пешо Китарата) е завършил джаз китара в НБУ и магистратура Джаз аранжиране в Queens College, New York City. Той е един от най-активните музиканти на клубната и фестивална сцена в страната като китарист. Бендлидер е на проектите Harlem Jazz, Jamaica Express, DESY&TheShinyStockings, Tres Muchachos Musicos и други. Преподава музика и китара над 15 години. Работи и с образователния сайт Уча.се, където подготвя видео-уроци.

Събитието е подходящо за самостоятелно посещение на деца от 5 до 14 години и за по-малки деца с придружител по преценка на родителите.

Вход:
деца – 5 лв.
възрастни – 7 лв.

Текст и илюстрация: Кондабайда


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Кондабайда
Предстоящи събития на това място:

29 февруари 2020 г., 10:30 - 11:30 ч. - Мишлето – куклен театър и куклена работилница с Арт ленд


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
28 февруари 2020 г., 11:00 - 11:35 ч. - Концерт за бебоци

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!