Колекция от 35 987 Лего елемента в Националния политехнически музей

Share


Време
16 септември 2019 - 6 декември 2019, 10:00 - 18:00 ч.

Място
Национален политехнически музей

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0-10 лв.

В чест на учениците, от днес в Националния политехнически музей е изложена интересна колекция от Лего модели на сгради. Серията представя различни по стил и външен вид дву- и триетажни градски постройки с архитектурни елементи от началото и средата на XX век. Могат да се видят пълните детайли на всяка от изложените 11 сгради – нещо, което досега не е правено в България.

Историята на серията модулни сгради започва с допитване до юношеската и възрастната аудитория на Лего през 2006 година. Тогава много хора дават идеи за нова серия сгради, които да бъдат затворени, да са в мащаб подходящ за мини-фигури и интериор. Първият модел излиза на пазара през 2007 година и от тогава нови серии се появяват всяка година.

Посетителите ще могат да видят  лего-зъболекарски стол, барбекю за раци, работещи банкомат и автомат за газирани напитки, сладкарница, балерина, репетираща пред огледало, плъх до кофа за боклук и редица други.

Освен къщите от серията 2009-2019 година, са експонирани още Lego Ninjago „къщи“ Ninjago City и  Ninjago City Docs, които използват същата идея за сгради, в мащаб на Лего мини-фигурка, но са вдъхновени от архитектурата на азиатския изток. Общото количество на Лего елементи в изложената колекция е 35 987.

Временната изложба се осъществява с любезното съдействие на Lebgo – Българският ЛЕГО Клуб и може да бъде разгледана до началото на декември 2019 година.

Заповядайте!

 

Текст и илюстрации: Национален политехнически музей


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Национален политехнически музей
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
Няма събития в тази категория

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!