Живите дракони – Зимна приказка | Living Dragons Wintertale

Share

Време
15 януари 2021 - 15 март 2021, 10:00 - 20:00 ч.

Място
Парк "Възраждане"

Категории

Подходяща възраст   
Цена
0+, 1+, 10+, 11+, 2+, 3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0-15 лв.

Уникален фентъзи парк на открито с дракони от цял свят отвори врати за посетители в столичния парк Възраждане Магични говорещи дървета въвеждат децата и техните родители във вълшебна зимна приказка.

Интерактивната изложба Living Dragons Wintertale („Живите дракони – Зимна приказка“) приема посетители от днес, 30 декември 2020 г.

Над 20 уникални анимирани дракони от приказки, древни митове на Изтока и Запада, фентъзи книги, филми и видео игри са изложени в изградения магичен парк на открито. Гостите не само могат да видят, със собствениете си очи как са изглеждали известните митични чудовища, но и да оценят гигантските им размери – височината на фигурите варира от два до осем метра.

Изложбата е интерактивна и анимирана – всички дракони ръмжат, движат и издават специфични „драконови“ звуци. В същото време всеки от тях има свой собствен глас, начин на поведение и дори характер. Това е първата по рода си изложба на анимирани дракони, представяна някога в България. Цялостната концепция за атракциона, както и изборът на експонати и оформлението на тематичния парк е дело на Коко Ейджънси, българската компанията, която през последните 5 години представя на световно ниво редица интерактивни и образователни изложби за деца, ученици и любознателни възрастни.

Милиони хора по целия свят вече са посетили атракциона, но за София подобен вид фентъзи парк е напълно нова форма на развлечение. През изминалите две години изложбата гостува в Израел, Саудитска Арабия, Полша и Украйна.

В парка Living Dragons Wintertale („Живите дракони – Зимна приказка“) можете да срещнете загадъчните и добродушни дракони на Япония, празничните дракони от Китай и страховитите дракони от източните и западноевропейските традиции.

Всички фигури и информационни панели предоставят подробно обяснение на посетителите за това как митовете и легендите за тези същества са се зародили в различните култури по света и защо драконите са толкова популярни.

В тематичния парк децата ще могат да „обяздят“ няколко от експонатите, да скачат на батут или да изслушат любопитни истории за дракони, „разказани“ от вълшебните дървета.

Важно е да отбележим, че паркът работи в съответствие с всички епидемиологични разпоредби, включително изискванията за социално дистанциране. Тъй като броят на хората, които могат да разгледат изложбата едновременно, е ограничен, посетителите имат усещането, че наистина са пътували в приказен свят.

Билети се продават на място на цени от 12 лв. за деца (от 2 до 18 г.), и 15 лв. за възрастни. Организаторите са предвидили и възможност за закупуване на семеен билет. Децата под 2 г.

влизат безплатно. Предвид епидемиологичните мерки в страната, организаторите предупреждават, че броят на посетителите, допускани едновременно, ще бъде ограничен.
Магичният парк ще бъде отворен всеки ден (от понеделник до неделя) от 10:00 ч. до 20:00 ч. Изложбата ще остане в града до 15 март 2021 г.

Текст и илюстрация: Worldwide Exhibitions Bulgaria

 
Закупуване на билети онлайн: https://www.eventim.bg/bg/bileti/fantasy-park-living-dragons-wintertale-sofiya-park-vzrazhdane-1224747/performance.html

Източник: Worldwide Exhibitions Bulgaria
Предстоящи събития на това място:

15 януари 2021 - 15 март 2021 г., 10:00 - 20:00 ч. - Живите дракони – Зимна приказка | Living Dragons Wintertale


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
15 януари 2021 - 15 март 2021 г., 10:00 - 20:00 ч. - Живите дракони – Зимна приказка | Living Dragons Wintertale

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!