Дни на приобщаването 2019: Айде да сме по-добри (конкурс)

Share


Време
17 април 2019 - 21 май 2019, 11:00 - 18:00 ч.

Място
Център за приобщаващо образование

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 9+ год. 0 лв.

Кампанията „Дни на приобщаването“ е нашата ежегодна национална кампания, която цели да насочи общественото внимание към ключови предизвикателства пред българското училище.

Тази година в центъра на вниманието са децата и отношенията между тях. Национално-представително изследване на блаополучието сред седмикласниците, което направихме през 2018 г., ни показа доста притеснителната статистика, че 44.7% от седмикласниците не вярват, че техните съученици са добри хора.

Целта на четвъртото издание на кампанията, организирано под мотото „Айде да сме по-добри“, е да предизвика българските ученици да открият и споделят добрите неща, на които стават свидетели в училище и да бъдат по-добри един към друг.

За да предадем посланието на инициативата, с идеи и участие ни съдействаха петокласници от столичното 51 СУ „Елисавета Багряна“. Основен партньор на инициативата са влогърите от Айде БГ Ивайло и Християна, които са и лицата на видеоклипа.

Именно те Ви канят да изпратят историите за доброто, което сте видели или преживели в училище, на e-mail: po-dobri@cie-bg.eu до 21 май.

10 от най-добрите истории ще бъдат разказани в специално видео в канала на Айде БГ, а петима от изпратилите истории ще имат ексклузивна фен среща с Ивайло и Християна в София в началото на месец юни.

За да участвате в конкурса „Айде да сме по-добри“ и да споделите с нас история за доброто е необходимо да имате попълнена декларация за родителско съгласие.

В рамките на кампанията стартира и конкурс за учители от цялата страна на тема „Видях доброто в теб“. Предизвикателството към тях е да съберат и разкажат историите на доброто, което откриват в своите класове – отново до 21 май 2019 г. на po-dobri@cie-bg.eu.

Повече подробности за конкурса можете да откриете тук.

Най-добрите истории ще бъдат публикувани на образователния портал Приобщи.Се – www.priobshti.se.

Всяка история трябва да е придружена с попълнена декларация за родителско съгласие.

Победителите от двата конкурса ще бъдат обявени на 31 май 2019 г., на сайта на Център за приобщаващо образование www.cie.bg.

Текст и илюстрация: Център за приобщаващо образование

 


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Център за приобщаващо образование
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
11 декември 2019 г., 10:00 - 17:00 ч. - Maker Space за млади изобретатели в Музейко

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!