Диви съботи през октомври на Витоша с Мъхеста брада

Share

Време
2 октомври 2021, 9:30 - 17:30 ч.

Място
Витоша планина

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 55 лв.

Есента настъпва, учебната година скоро започва, а ние планираме едни свежи горски диви съботи, които искаме да споделим с вас. Започваме през октомври – всяка събота – целодневно горско приключение с нас от северната и южна страна на Витоша, та чак до Цари Мали град в последната събота от месеца.

Всяка събота си има тема и собствена програма – ще си правим горско къпане, ще наблюдаваме и разузнаваме как живата природа се подготвя за зимния сезон, ще гостуваме из бърлогите на горските животни, ще строим бърлоги, ще играем безброй игри, ще палим огън, ще правим преход и за капак ще бъдем и римляни за един ден в пределите на Цари Мали град и горските му околности.

Заредени сме с усмивки и ви очакваме!

Всяка събота в 9:30 ч. потегляме от ул. Московска, при паметника „Левски“, приключенстваме цял ден и се завръщаме на същото място в 17:30 ч.

Цената на ден е 55 лв. на ден , което включва планинска застраховка, планински водач, екип от хора с богат опит в работата с деца на открито.
(* 10 % отстъпка за брат / сестра)

За записване е необходимо да изпратите трите имена и възраст на приключенеца (ченката) до divroshkov@gmail.com и ние ще ви отговорим с организационни подробности.

Възрастова група – 7 – 11 години.

С наближаването на октомври ще пуснем свежа информация за конкретните локации и ще издадем още малко шарени подробности за преживяванията, които сме намислили!

За контакт: 0896 877 746 – Инка или съобщение на ФБ страницата Горско училище Мъхеста брада.

Ваши:

Явор и Инка.

Защо горско училище?

Моделът горско училище цели да приобщи децата към природата. С помощта на структурирани и свободни занимания, приключенците придобиват умения и се сближават с дивата природа, от която сме неделима част, но сред която прекарваме малко време, особено ако живеем в големия град.
Програмата е съобразена със специфичен ритъм – структурирани игри в началото, време за наблюдение , мисии и забавни предизвикателства , свободна игра и време за рефлексия на края.

Явор е етнолог и планински водач с богат опит в работата с деца в сферата на неформалното образование и преживенческото учене.

Магдалина е ландшафтен архитект нещотърсач и приключенец , преоткрил се в последните шест години като учител в сферата на неформалното образование , ученето през преживяване и откривателското учене.

И двамата сме големи почитатели на различните видове игри. Също така ценим високо и прекарването на „неструктурирано“ още – свободно време на открито , сред дивата природа, което липсва на днешните деца в голяма степен.
*** Горското училище се провежда при група от минимум 5 деца

Текст и илюстрация: Горско училище Мъхеста брада

Коментари
Закупуване на билети онлайн:

Източник: Горско училище Мъхеста брада
Предстоящи събития на това място:

30 октомври 2021 г., 10:30 - 13:30 ч. - Писмо от гората: Събитие за родители и деца (4-6 години)


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
23 октомври 2021 г., 10:30 - 13:00 ч. - Направи си сам от тоалетни ролки

Коментари през Facebook

Leave A Comment

ПоПоТам - откривайте!