Детска архитектурна работилница

Share


Време
17 февруари 2020, 17:30 - 19:00 ч.

Място
Център Дарба

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 7+, 8+, 9+ год. 15 лв.

Ако обичаш да изследваш и твориш, ако обичаш да променяш света около теб, ако обичаш да бъдеш провокиран, то твоето място е в нашата работилница.

Ще строим с глина, дърво и кутии, ще създаваме тримерни структури от различни материали, ще се забавляваме.

Ела при нас да сътворим заедно един приказен град!

Поради широката сфера на приложение, архитектурата представя безкрайни възможности за придобиване на опит на деца от всички възрасти, от най-малките до тези, които са на път да влязат в света на възрастните. Способността да работят в екип, да наблюдават, да набелязват проблемите и да откриват нови творчески решения са само част от уменията, които се стремим да развием в тях.
Нашата цел не е да подготвим бъдещи архитекти, а да дадем възможност на самите деца да упражняват своята чувствителност, въображение, вкус и критична оценка. Бъдещото качество на средата, която обитаваме, ще бъде определено от днешните деца. Способността им да взимат важни решения ще зависи от знанията, уменията и способностите, които те ще придобият по време на своето образование.

Заниманията се провеждат един път седмично с продължителност на едно упражнение 1 час и 30 мин.

Водещ:

Анна Калинова е архитект на свободна практика. От 2018 г. води работилници за деца в „Детска архитектурна работилница“. Участва в проекти за изкуство в градска среда на Сдружение „Трансформатори“. Изследва възможностите на застроената среда като образователен инструмент.

Детска Архитектурна Работилница (ДАР) е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2011г. Основна цел на формата е да разшири полето на познание на децата, акцентирайки върху ролята на градската среда като средство за обучение, създаващо широк спектър от творчески интердисциплинарни възможности за обучение. Поради широката сфера на приложение, архитектурата представя безкрайни възможности за придобиване на опит на деца от всички възрасти. Способността да работят в екип, да наблюдават, да набелязват проблеми и да откриват нови творчески решения са само част от уменията, които младите хора развиват. „Детска архитектурна работилница“ провежда системно и последователно своята програма, структурирана в ежеседмични занимания с деца от шест до дванайсет годишна възраст.

През посредните седем години организацията провежда архитектурни работилници за ученици през цялата учебна година под формата на клубове в няколко частни училища в София, а също така и
отделни упражнения в някои държавни училища.

През периода на своето съществуване програмата на ДАР става обект на внимание на редица институции и медии, като уникален по рода си образователен формат, а през 2014, екипът получава Специалната награда на Международния съюз на архитектите в конкурса „Golden Cubes Awards”. Предложените упражнения надграждат придобитите в училище знания и помагат за тяхното практическо осмисляне. Предложените теми за различните възрастови групи са еднакви, но степента на сложност на създадените триизмерни модели, зависи от уменията на самите деца. Учениците работят с
разнообразни материали като дърво, хартия, метал, велпапе, глина, отпадъчни материали и др.

Очакваме Ви!

За записване: https://forms.gle/DXamfUvBWGZTzrZo9

За повече информация: https://darbaedu.com/events/architecture-kids/

Текст и илюстрация: Център Дарба // Darba Centreи ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Център Дарба // Darba Centre и ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА
Предстоящи събития на това място:

22 февруари 2020 г., 14:00 - 19:00 ч. - Ателиета по керамика за малки и големи

24 февруари 2020 г., 17:30 - 19:00 ч. - Детска архитектурна работилница

26 февруари 2020 г., 17:00 - 21:00 ч. - Ателиета по керамика за малки и големи

29 февруари 2020 г., 14:00 - 19:00 ч. - Ателиета по керамика за малки и големи

2 март 2020 г., 17:30 - 19:00 ч. - Детска архитектурна работилница

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
19 февруари 2020 - 21 февруари 2020 г., 10:00 - 17:00 ч. - В Музейко 19-21 февруари 2020

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!