Детска киноседмица 11 – 17 септември 2020 в София

Share


Време
11 септември 2020 - 17 септември 2020, 11:00 - 23:00 ч.

Място
София

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 4-15 лв.

Обзор на филмите за деца в кината от петък, 11 август, до четвъртък, 17 септември 2020 г. 2020 г. в София.

След продължително прекъсване заради ограничителните противоепидемични мерки кината вече посрещат зрители, като е допустимо да се заемат не повече от 50% от местата, а посетителите и персоналът трябва да са с маски.

Филми, подходящи за деца, прожектират повечето кина в столицата:

Arena Deluxe Bulgaria Mall, Арена The Mall, Cine Grand Sofia Ring Mal, Cine Grand Park Centerl, Cinema City ParadiseCinema City Sofia, G-8 Cinema, Euro Cinema, Дом на киното.

 

Премиера

 

Мулан е най-новата нашумяла премиера на Дисни, отложена от пролетта заради епидемиологичните мерки. Филмът пресъздава древна китайска легенда за момиче-воин, което напуска дома си, несъгласно с родителската воля и, предрешено като мъж, тръгва по трънливия път на самоусъвършенстването и славата. Мулан е игрален филм с впечатляващи екшън сцени и декори, колоритни герои и наситени емоции. Подходящ за деца от 7 г.

Гледайте в кината:

Arena Deluxe Bulgaria Mall, Арена The Mall,  

Cine Grand Sofia Ring Mal, Cine Grand Park Center,

Cinema City ParadiseCinema City Sofia.

 

В седмицата на премиерата ПоПоТам и Форум Филм ви канят да участвате в игра с награди:

Станете част от легендата за Мулан и спечелете награди

 


 

Войната с дядо е забавна история от САЩ за битката, която 10-годишно момче повежда срещу дядо си, след като се е наложило да му отстъпи стаята си. Решен на всичко, за да си възвърне територията, малкият спретва серия от номера, но се оказва, че и дядото не е вчерашен. В ролята на дядото е Робърт де Ниро, присъстват и други известни имена от големия екран. Филмът е от 2000 г., семейна комедия, подходяща за деца от 5 г.

Гледайте в кината:

Arena Deluxe Bulgaria Mall, Арена The Mall,  

Cine Grand Sofia Ring Mal, Cine Grand Park Center,

Cinema City ParadiseCinema City Sofia.

 

 


 

„Кралско корги“ е белгийски анимационен филм от 2019 г., който разказва историята на кучето Рекс, любимец на британската кралица. Със самочувствието на фаворит той се отнася с презрение към себеподобните си, докато не изпада в ситуация, когато има нужда от тяхната помощ. Това помага на Рекс да открие истинските ценности в живота – любовта и приятелството. Приключенията на кралското корги ще ни срещнат със случки и лица от световната политика, което прави филма подходящ и за възрастни.

Времетраене 93 мин., дублиран на български език.

Гледайте в Cinema City ParadiseCinema City Sofia

 

 

 


 

Почитателите на супербързия таралеж от популярната компютърна игра ще имат удоволствието да го гледат в Соник: Филмът, където той успява да създаде доста неприятности на преследвачите си, но и да създаде истински приятелства. Свръхскоростният и притежаващ свръхспособности син анимиран таралеж си партнира с Джеймс Марсдън, играещ местния полицай, част от чието семейство мечтае да бъде Соник, както и с Джим Кери в ролята на злия гений, който иска да го изследва и използва за свои цели.

Филмът е с продължителност 99 минути, дублиран, подходящ за деца от 4 г.

Гледайте в кината:

Cinema City ParadiseCinema City Sofia

 


 

Червената обувчица и седемте джуджета е един нов прочит на класическата приказка за Снежанка и то идващ от изток. Корейската анимация е забавна, динамична, находчива и много поучителна. Тук всички са различни – и принцесата не е най-невероятната красавица, която сте виждали, и принцовете бързо се превръщат в не особено привлекателни същества, джуджетата също не са същите като в познатата история, а се намесват и други приказки.

Филмът идва при нас от Корея, озвучен на български, с продължителност 92 мин. и подходящ за деца от 4 г.

Гледайте в кината:

Cinema City ParadiseCinema City Sofia

 

 


 

 

 

Поредната игрална киноверсия на популярната история за лекаря, който умеел да говори с животните, идва при нас в началото на 2020 година, като този път в ролята на Доктор Дулитъл се превъплъщава Робърт Дауни Джуниър. Действието се развива през 19 век във Великобритания и приключенията на доктора започват след вестта за сериозно заболяване на младата кралица Виктория. Единственият, който може да намери лекарство за нея, е Дулитъл, отдавна оттеглил се от света и отказал се от хуманитарната медицина след смъртта на любимата си съпруга. Сега обаче дългът го зове и отшелникът се впуска в опасно пътешествие, заедно с верните си приятели животни. Във филма ще видим още куп филмови звезди: Ема Томпсън, Антонио Бандерас, Мартин Шийн, Рами Малек, Том Холандс, Ралф Файнс.

Можете да си изберете дублирана или субтитрирана версия, а в кинозалата ще останете около 106 минути. Подходящо за деца от 5 г.

Гледайте в Cinema City Paradise

 


 

Напред е най-новата щура идея на Дисни и Пиксар, която ни въвежда в свят, където ще срещнем може би всички фантастични същества от литературата и филмите, но заети с малко по-различни от обичайните си дейности. Сюжетната линия следва пътя на двама братя елфи, които искат да върнат баща си и се опитват да използват за тази цел завещаната им от него магическа сила.

Филмът е озвучен на български език и е с продължителност 102 минути. За възраст 5+

Гледайте в кината:

Cinema City ParadiseCinema City Sofia

 

 

 


 

Спомняте ли си онзи стар-престар друид на име Гетафикс – единствения пазител на тайната рецепта за магическата отвара, която даваше неимоверни сили на Астерикс и така той извършваше чудеса от подвизи в борбата си срещу римските нашественици. В най-новата анимация за галския герой „Астерикс: Тайната на вълшебната отвара“ старият друид най-после осъзнава, че има нужда от наследник и тръгва да го търси. Сюжетът, естествено, се заплита в поредица от комично-драматични екшън ситуации в обичайния стил на Александър Астие и Луи Клиши – автори и на предишните анимационни истории за „гадните гали“, предвождани от умния дребосък Астерикс и глуповатия, но силен негов другар Обеликс.

Приключенски фентъзи филм от 2018 г., дублиран на български, продължителност 83 минути. Подходящ за възраст 5+.

Гледайте в кината: G-8 Cinema, Euro Cinema

 

 


 

Клара идва в кината от Украйна, за да разкаже смешна приключенска история, в която нещата са малко обърнати. Този път не драконът отвлича беззащитни хора, а самият той е отвлеченият. Е, все пак става дума за малко драконче и в мисията по неговото спасяване се втурват едно момиченце и приятелчетата му маймунки. А коя е всъщност е Клара – изненадващо ще разберем в края на филма.

Тази анимационна комедия от 2019 г. е дублирана на български език, продължава 89 минути и е подходяща за всяка възраст.

Гледайте в G-8 Cinema

 

 

 

 

 

 


 

„Пепеляшка: Тайната на принца“ ни връща към класическата приказка за бедната девойка, превърнала се в прекрасна принцеса благодарение на една изгубена кристална пантофка. Тази екранна интерпретация обаче ще ни предложи още повече мистерии и динамика, а в ролята на издирвания ще бъде самият принц. Ако някой си мисли, че вещиците могат да превръщат само тикви в карети и мишки в коне, много се лъжат! Те могат да омагьосадори един принц така, че бъдещата принцеса да се чуди как да го познае!

Филмът е от 2018 г. , дублиран на български, с продължителност 87 мин. и подходящ за деца от 4 г.

Гледайте в кината: G-8 Cinema, Euro Cinema

 

 

 


 

В седмиците преди Хелоуин 2019 киноразпространителите ни създадоха подходящо настроение с продължението на приказката за нещастното зловещо създание, наречено Злодеида и нейния конфликт с бъдещата кралица. Дали наистина е толкова лоша вещицата, изиграна от Анджелина Джоли, или все пак у нея се е запазила частица добро и човечност? Това ще разберем в края на борбата между нея и ангелоподобната героиня на Мишел Пфайфър в Господарка на злото 2.

Филмът е във версии с дублаж и субтитри на български, продължава 119 минути и е подходящ за семейно гледане.

Гледайте в кината:

Cinema City ParadiseCinema City Sofia

 

 


 

В Пътешествието на принца ставаме свидетели на историята на възрастна маймуна на име Принс, която попада в семейството на 12-годишния Том. Интересното е, че родителите на момчето са учени, вярващи в съществуването на друга цивилизация от маймуни. И те решават да използват Принс, за да докажат теорията си.

Гледайте в G-8 Cinema, Euro Cinema, Дом на киното

 

 


 

Какво ще се случи, ако щъркелът обърка новородените и отнесе малка панда на един сибирски мечок? Ами зависи от мечока, а Мик-Мик е от мечоците, които не оставят нещата недовършени и объркани. Затова той тръгва на дълго пътешествие до Южен Китай, където живеят истинските родители на бебето панда. Естествено, във Великото пътешествие го придружават забавни приятели.

Филмът е от 2019 г., с продължителност 83 мин, озвучен на български език и подходящ за възраст 4+.

 

Гледайте в кината: G-8 Cinema, Euro Cinema

 

 

 


 

В Ратчет и Кланк се разказва историята на двама невероятни герои, възпиращи злия извънземен – наричан Дрек – да разруши всяка планета в галактиката Солана.

Когато двамата попадат на оръжие, което може наведнъж да взриви цяла планета, те се обединяват с колоритните герои от Галактическите рейнджъри, за да спасят галактиката.

Американски анимационен филм от 2016, 94 мин. продължителност, дублиран на български, за деца 5+.

Гледайте в G-8 Cinema

 

 


 

Лятно кино Кинобар Обсерваторията G-8  представя детски филми всяка вечер от 19:30 ч. В програмата тази седмица: „Робинзон Крузо“, „Рок Дог“, „Патешка история“, „Босия император“, „Пътешествието на принца“, „Бащата“ (19:45).

 

Текст и илюстрация: ПоПоТам

 


Закупуване на билети онлайн:

Източник: ПоПоТам
Предстоящи събития на това място:

13 юли 2020 - 31 декември 2020 г., 10:00 - 19:00 ч. - Безвъзмездни спортни занимания и инициативи по Програма за развитие на ФВС

19 септември 2020 - 20 септември 2020 г., 10:00 - 20:00 ч. - Европейски дни на наследството София 2020


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
26 септември 2020 г., 11:00 - 12:30 ч. - Лодките – детски анимационен филм

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!