Ден на бащата 2019

Share


Време
16 юни 2019, 11:00 - 13:00 ч.

Място
Площад „Св. Александър Невски"

Категории

Подходяща възраст   
Цена
0+, 1+, 10+, 11+, 2+, 3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

Истинският мъж поставя детето на мястото му – точно до СЪРЦЕТО СИ, защото най-голямата ти сила е да бъдеш баща

На 16 юни близо 80 страни отбелязват международния Ден на бащата. По този повод много български семейства споделиха весели и ценни мигове от преживяванията на татковците и техните деца в снимки. Те са събрани в изложба, която ще бъде представена от 10 до 24 юни в Галерия на открито в Градската градина.

На 16 юни (неделя) от 11:00 до 13:00 часа на площад „Св. Александър Невски“деца от всички възрасти и техните бащи, батковци и дядовци ще могат да разгледат пожарна и полицейска техника. Ще има демонстрация на пожарни коли, полицейски автомобили, джипове и мотори, авариен автомобил и приятелски разговори с пожарникари и полицаи.

Събитието е организирано от Фондация „Лале” в партньорство със Столична община, СДВР Столична полиция, Пожарна безопасност и защита на населението и Столична дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Организациите-партньори на кампанията „Да бъдеш Баща“ са Асоциация Родители, Институт по социални дейности и практики, Асоциация Анимус, Фондация „БЦДИ“, Фондация „ДОИТ“, Фондация „Лале“ и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

* * *

На света има около 3,5 милиарда мъже и всички те са различни – високи и ниски, богати и бедни, черни и бели… Има обаче нещо, което обединява огромен брой от тях: четирима от всеки пет мъже са нечии бащи. Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, братя, вуйчовци, дядовци, учители, наставници, треньори или приятели.

Когато едно дете чувства баща си близък, то по-успешно общува с другите хора, по-добре се адаптира към днешния променящ се свят и по-лесно усвоява нови знания. Много по-малко вероятно е дете, което има позитивна връзка с баща си или друг важен за него мъж, да пострада от насилие.

Текст и илюстрация: Да бъдеш Баща


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Да бъдеш Баща




Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
23 септември 2019 г., 10:00 - 17:00 ч. - На 23 септември Музейко е отворен!

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!