Да летим заедно!

Share


Време
30 юни 2020, 9:00 - 17:00 ч.

Място
Кооперативна Академия

Категории

Подходяща възраст   
Цена
3+, 4+, 5+ год. 0 лв.

Новини! Новини!

За пръв път през последните три години при нас, в Летящата Класна Стая, има места за нови приятели!

Обявяваме пет свободни места за малки приключенци на възраст между 3 и 5 години – летящият старт е през септември 2020!

Кои сме ние?

Екип от шестима постоянни учители: педагог, психолог, географ 1, географ 2, банкер и планински водач! С много опит, ентусиазъм и вдъхновение за работа с деца! А в голямото ни семейство всяка седмица се срещаме с музикант, треньор по плуване, куп виртуозни родители, майстор на коли, чичо Владо от ресторанта, кучето Рокси и три морски свинчета – Пуканка, Пица и Рапунцел 2. Семейството ни е шарено и усмихнато. И даже лелите от пощата ни познават! 🙂

Какво правим по цял ден с децата?

Хм. Трудно е да се опише. Понякога са експедиции до Марс. Понякога са срещи с индиански племена, битки с кръвожадни динозаври или балетни спектакли на дъното на морето. Честно, да си кажем – списъкът е дълъг. Понякога просто си играем на полянка в гората. Или просто си седим. Или решаваме задачи с триъгълници.

Защо децата са ни важни?

Ние силно вярваме в децата. В тяхната компетентност, въображение и потенциал да създават култура. Да бъдат част от пълноценни общности. Да имат право на детство, игра и благоденствие.

Образованието в ранна детска възраст не трябва да е наизустени стихчета и шлифовани реакции по команда. Вярваме, че е боси крачета, кални колене, камъче в джоба, ожулен лакет, нагушкано мишле, боя по дрехите и спряло време в мекотата на макова пъпка. Децата са велики!

И да, играейки учим английски, придобиваме математически умения, целим езиково развитие, развиваме фината моторика, култивираме емоционална интелигентност, социални умения и усет за екология. Казваме си благодаря и си мием ръцете!

Какво ни е кооперативното?

Въпреки че най-често родителите ни питат дали детето е хапнало добре или е поспало на обед, ние знаем, че нашата класна стая не е паркинг за избрани глезани.

Важно ни е родителите да са на борда и като казваме това нямаме наум само грижовните мами, а и смелите татковци. Ценно ни е времето с татко навън, в гората, в градината на двора или със запретнати ръкави в кухнята. Родителите, децата, учителите създаваме заедно голямото семейство от семейства. Не като клише, а като общност. И това не значи, че трябва да сме еднакви, даже напротив – хубаво е да сме шарени и споделени, нали?

Среща?

На 30 юни 2020 правим специална среща на отворените врати (онлайн в zoom, за да можете да се включите и от най-уединия плаж или горска полянка) с всички заинтригувани семейства, където ще отговорим на всичките ви въпроси, уточнения и коментари.
Ако не ви се чака дотогава, може да ни пишете веднага на koopacademy@gmail.com и ще ви върнем здравни бланки за попълване, декларации, договори, контакти, банкова сметка и една шантава анкета за родителски умения. Не е страшна.

След регистрация тук: https://forms.gle/X5PEohBgwjrQhd3r9
ще получите линк за онлайн среща на отворените врати:

Междувременно можете да:
– споделите събитието ни с приятели, които търсят местенце за децата си;
– да ни видите в instagram: https://www.instagram.com/koopacademy/
– или в приятелски блогове:
https://uchimse.blogspot.com/2019/11/blog-postriskovaigra.html?fbclid=IwAR1hU2_YaZyUfK4bpHjD5AI3oeBV8ZDBQrAtrZZSHlJkZidmnebpDTlXjqs
– или на стария ни, поизоставен сайт www.koopacademy.com. Не е много интересен.

Това е май засега.
До скоро!

Текст и илюстрация: Кооперативна Академия


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Кооперативна Академия
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
30 юни 2020 - 7 юли 2020 г., Всички дни ч. - Предизвикателство: Изкуство от Африка

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!