Неделни ателиета на Био игри в TechnoMagicLand

Share


Време
8 декември 2019, 10:30 - 12:00 ч.

Място
TechnoMagicLand

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 15 (отстъпки) лв.

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език.
 
Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Те се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.
 
Ателиетата ни целят придобиване на знания и практически опит по природни науки според настоящите потребности на учениците от социални умения и практически знания, създаване на интерес към природата, научния метод и критичната мисъл.

Методи:
– учене през преживяване;
– учене през емоциите;
– комуникация на науката;
– позитивна психология;
– фасилитиране;
– образование ориентирано към детето и др.

Обучението ще протече под формата на практически проекти. Децата ще взимат решения самостоятелно и в екип, ще работят в екип, ще разрешават реални задачи и проблеми, ще изпълняват допълнителни самостоятелни задачи. Водещите ще са фасилитатори на процеса.

Съдържанието редува работа по практически проект и интересни теми за приспособленията на животните и растенията и връзката им с околната среда. Децата ще учат за специално подбрани интересни природни принципи и нови технологии. Ще разберат повече за системите в човешкото тяло и как използваме вдъхновението от тях, за да направим ново откритие. Ще научат интересни факти за биоматериалите и текстила вдъхновени от природата.

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта (линк)

Дати: 10, 17, 24 ноември 2019 г.

Продължителност: 90 минути от 10:30 до 12 ч.

Възрастова група: за деца между 6-12 г.

Теми

Ателие „Дрехите от бъдещето“, 10.11.19
Учените работят върху модели на дрехи, които се променят спрямо средата и настроението на носещият ги. Как ли ще изглеждат дрехите от бъдещето? Дали не са вдъхновени от шарките на някое животно? Каним ви на първото ни ателие за тази година, за да отидем на експедиция, чуем интерактивния разказ на специалиста по текстил-Мария Ушерова и си изработим модел на дреха от бъдещето вдъхновен от природата. Готови ли сте да се вдъхновим и забавляваме?

Ателие „Геометрични фигури в дрехите и в природата“, 17.11.19
Какви са геометричните форми в природата? Можем ли да ги използваме за създаването на дрехи. По време на това ателие децата ще открият основни фигури като ги търсят в музея на Техномеджикленд. Те ще сглобят двуизмерни и триизмерни фигури и така ще научат повече за тях. Нашият специалист по текстил ще вдъхнови децата със своята интерактивен разказ. Всяко дете ще си изработи кройка на дреха за спомен. Това ателие насърчава умението за комуникация и логическото мислене.

Ателие „Тъкани и дрехи от миналото 1“, 24.11.19
От какви тъкани са правени дрехите в миналото? Какво са естествените багрила? Ще се отправим на експедиция за откриване на животински и растителни влакна и ще ги свържем с техния произход през игра. Ще чуем интерактивния разказ на специалиста ни по текстил – Мария Ушерова. Накрая двяко дете ще си изработи спомен оцветен с естествени багрила. Това ателие насърчава умението за работа в екип и творческото мислене.

При хубаво време част от ателието се провежда в парка на София Тех Парк.

Екипът на Био игри:
Маргарита Петрова
 е водещ в Био игри. Тя e кукловод и актриса със степен от Нов Български Университет. Обича децата и работата с глина. Има собствено ателие по керамика.
Камелия Митева е оперативен мениджър и ко-водещ в Био игри. Камелия е магистър по биология и бизнес администрация (Университета в Кьолн и Американски университет в България). В свободното си време Камелия обича да пише истории и да представя сухата наука с хумор и на разбираем език за децата.

Цени: 15 лв.- единично посещение; 27 лв.- посещение за две деца от едно семейство; 50 лв.- карта за 4 посещения.

Ателиетата се провеждат от 10:30 до 12 ч. в неделя в сградата на Техномеджикленд на адрес Цариградско шосе 111Б, Минимална възраст 6 години. Записване на e-майл: info@bio-game.org.

Текст и илюстрация: Био игри


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Био игри
Предстоящи събития на това място:

24 август 2020 - 28 август 2020 г., 9:30 - 12:00 ч. - Курс по фотография с мобилен телефон 24-28.08.2020


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
11 август 2020 - 14 август 2020 г., 11:00 - 16:30 ч. - Музейко на открито: Семенни бомбички и Глухарче

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!