Арт ателие за деца, посветено на Диего Веласкес в СГХГ

Share


Време
24 ноември 2018, 11:00 - 12:30 ч.

Място
Софийска градска художествена галерия

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

Арт ателие, посветено на големия испански художник Диего Веласкес ще се проведе на 24.11 (събота) от 11.00 до 12.30 ч. в СГХГ. Инициативата е на Посолство на Кралство Испания и Фондация Изиарт, като ателието е част от поредица, ателиета за деца, посветени на големите испански художници и тяхното изкуство ( до момента са представени Пикасо, Миро и Франциско Гоя).

Ателието ще запознае децата с изкуството на испанския художник – Диего Веласкес и неговата картина « Менините » смятана за един от най-големите шедьоври на световното изкуство. След кратка презантация запознаваща децата с изкуството на Веласкес и историята на картината « Менините », децата ще могат да направят основните персонажи в картината, като кукли от дървени лъжици.

Ателието е част от програмата на фондация Изиарт Изкуство за малките в музеите– безплатно рисуване за най-малките в различни музеи и галерии.

Тази година основен наш партньор е СГХГ. Всяка събота деца на различна възраст ще имат свободен достъп до изложбите на СГХГ и ще могат да рисуват под напътствията на млади артисти, завършили Национална художествена академия. Творческите материали ще се предоставят на място, а заниманията ще се случват в различни зали – целта е, едновременно с рисуването, хлапетата да научат любопитни неща за изкуството.

За повече информация: FB: Easyart Bulgaria

Текст и илюстрация: Easyart Bulgaria


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Easyart Bulgaria
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
30 юни 2020 - 7 юли 2020 г., Всички дни ч. - Предизвикателство: Изкуство от Африка

Коментари през Facebook

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!