Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 13 – 14 февруари 2021 в София

Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито, закрито или онлайн, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 13 – 14 февруари 2021 г. в София.

Поради несигурната епидемична обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате присъствените събития и места, които искате да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.


Събития за деца и родители на открито

Безплатно: „София – европейска столица на спорта“, Столична община и „Мачирски спорт“ канят деца и родители на Зимен семеен празник на Витоша 2021. Събитието ще се проведе в неделя, 14 февруари, в местността „Офелиите“ и ще предложи на участниците различни снежни забавления, състезания, игри и викторини с награди.

Базар на изкуствата и творческите занаяти Изкуство, вино, любов и шоколад Vol.2 ще се проведе от 12 до 14 февруари пред Кауфланд Крива река.
По-късно организаторите съобщиха, че поради лошото време в неделя, 14 февруари, няма да има базар.

Безплатно: При хубаво време в събота, 13 февруари, в Южен парк ще се проведе поредното Съботно бягане за деца 2kmrun Kids. Възрастните придружители също могат да се включат за кураж, но времето им не се отчита.

Зимни забавления:
Ледени пързалки в София 2020-2021 г.
Къде да се пързаляме с шейна в София и околностите


Спектакли и забавления за деца и бебета


13 февруари, събота

11:00 ч.

Петелът – повелител на слънцето (театър) – Столичен куклен театър: Салон „Янко Сакъзов 19“

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Котаракът с чизми (куклен театър) –  Театър „Ателие 313“

Ян Бибиян и дяволчето Фют (театър) – Театър „Възраждане“

Приказки за Хитър Петър (куклен театър) – Куклен театър НАТФИЗ

Сапунена фантазия (спектакъл) – Сити Марк Център за изкуство

11:30 ч.

Храбрият шивач (куклен театър) – Театър 199

12:30 ч.

Ян Бибиян и дяволчето Фют (театър) – Театър „Възраждане“

16:30 ч.

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

17:00 ч.

Черно-Бяла История (театър)онлайн представление, адаптация на „Ромео и Жулиета“ за деца и родители – ОКИ ДК „Красно село“


14 февруари, неделя

11:00 ч.

Ромео и Жулиета (концерт) – Софийска филхармония и Фортисимо Фамилия, присъствено в Зала „България“ и онлайн на epay.bg.

Момче и вятър (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон „Янко Сакъзов 19“

За граховото зърно и една принцеса (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Алиса в страната на чудесата (театър) – Младежки театър

Макс и Мориц (театър) – Театър „Възраждане“

Неродена мома (куклен театър) – Сити Марк Център за Изкуство

11:30 ч.

Музикален спектакъл за деца на трио „Дивертименто“ – Зала „Оборище“ 5

Червената шапчица (куклен театър) – Театър 199

12:30 ч.

Макс и Мориц (театър) – Театър „Възраждане“

Вижте и програмата на Детска киноседмица 12 – 18 февруари 2021 в София


Образователни събития за деца и родители

Детска Вокална Група“Палави ноти“ и Essence школа за сценични изкуства канят майки с деца от 2 до 7 г. да се присъединят към един творчески съботен следобед на 13 февруари: Пей с мама.

Безплатно: 105 години заедно – кампания на Националния военноисторически музей предлага на всички, които са запечатали хубав спомен от свое посещение в музея, да изпратят снимки, клипове, мнения, пожелания, които ще влязат в общо голямо видео, посветено на юбилея.

Безплатно: Часът на приказката: Февруари – месец на Братя Грим в Столична библиотека приканва малките любители на приказките да запишат клипчета, в които четат или разказват приказки на Братя Грим и ги изпратят за участие в „Часа на приказката“, който се излъчва всяка събота.

Всеки ден в Техномаджикленд очакват малчугани с интерес към науката и техните родители, като в двата почивни дни се провеждат интересни физични и химични експерименти и презентации. Темите за 13 и 14 февруари са: Цветни течности, Гърмяща електростатика и . А в събота ще се проведе работилница Пиксел Арт, в която участниците ще научат повече за пикселите и тяхното приложение в живота. Повече за демонстрациите: Демонстрации в TechnoMagicLand

В Музейко през февруари и март посетителите ще могат да видят една от 15-те специално изготвени точни реплики на космонавтския костюм, с който Нийл Армстронг стъпва на Луната. Експонатът е единствен в Европа и вдъхновява поредица от ателиета и събития за децата в Музейко. Повече информация вижте тук: Скафандърът на Нийл Армстронг в Музейко


Онлайн събития

Безплатно: В Унгарския културен институт гостува Изложба: „Малки чудовища“ и в тази връзка децата са поканени да участват в Рисувалня: „Нарисувай чудовище“ (от 3 до 26 февруари) и Онлайн-ателие: Направи си чудовище! на 14 февруари

Био игри подновяват образователната си програма Онлайн ателиета „Човешкото тяло, експерименти и животни“. Заниманията са в петък и неделя. На 14 февруари темата е На гости в Австралия.

Онлайн спектакли вижте по-горе.

Конкурси:

Безплатно: Рецептите на баба – Национален конкурс за рисунка и литературна творба на кулинарна тематика приканва всички желаещи деца до 14-годишна възраст да споделят чрез творчеството си любимите моменти в кухнята на баба и дядо. Категориите са по възраст и няма ограничение за броя на рисунките, с които може да участва едно дете.

Дирекция “Култура” на Столична община организира десето издание на Национален детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка”. Темата е свободна, а участниците трябва да са на възраст 9-12 години и 13-15 години.


Вижте също:

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА: ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА СОФИЯ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ДЕНДРАРИУМ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА, ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 3

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!