Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 6 – 7 февруари 2021 в София

Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито, закрито или онлайн, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 6 – 7 февруари 2021 г. в София.

Поради несигурната епидемична обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате присъствените събития и места, които искате да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.


Събития за деца и родители на открито

Базар на изкуствата и творческите занаяти Изкуство, вино, любов и шоколад Vol.1 ще се проведе на 6 и 7 февруари пред Централни хали.

Безплатно: При хубаво време в събота, 6 февруари, в Южен парк ще се проведе поредното Съботно бягане за деца 2kmrun Kids. Възрастните придружители също могат да се включат за кураж, но времето им не се отчита.

Вижте и нашите идеи за разходка и забавления на открито:
С децата на разходка сред природата: Зоологическа градина София

В момента цъфтят едни от най-красивите цветя в Ботаническа градина – БАН – орхидеите и азалиите. Градината е отворена за посетители в събота от 10 до 15 ч.

Зимни забавления:
Ледени пързалки в София 2020-2021 г.
Къде да се пързаляме с шейна в София и околностите


Спектакли и забавления за деца и бебета


6 февруари, събота

11:00 ч.

Хензел и Гретел (опера за деца) – Софийска опера и балет

Аладин и вълшебната лампа (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон „Янко Сакъзов 19“

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Ние, врабчетата (театър) – Младежки театър

Червената шапчица (куклен театър) –  Театър „Ателие 313“

Джуджето Дългоноско (театър) – Театър „Възраждане“

Приказки за Хитър Петър (куклен театър) – Куклен театър НАТФИЗ

Детско кино: Мечо Пух: Слонбалон – Green Apple – Детски център за ранно развитие

Музиката разказва… (концерт-спектакъл) – Премиера – Сити Марк Център за изкуство

11:30 ч.

Буратино (куклен театър) – Театър 199

12:30 ч.

Джуджето Дългоноско (театър) – Театър „Възраждане“

16:00 ч.

ШРЕК – Mюзикълът / SHREK the Musical – Софийска опера и балет

17:00 ч.

Косе Босе (куклен театър)онлайн представление – ОКИ ДК „Красно село“


7 февруари, неделя

11:00 ч.

Хензел и Гретел (опера за деца) – Софийска опера и балет

Аладин и вълшебната лампа (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон „Янко Сакъзов 19“

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Бременските музиканти (театър) – Младежки театър

Хипопотамът и Котката (куклен театър) – Театър „Ателие 313“

Червената шапчица (театър) – Театър „Възраждане“

Неродена мома (куклен театър) – Сити Марк Център за Изкуство

11:30 ч.

Една история с две мишки (куклен театър) – Театър 199

12:30 ч.

Червената шапчица (театър) – Театър „Възраждане“

16:00 ч.

ШРЕК – Mюзикълът / SHREK the Musical – Софийска опера и балет

Вижте и програмата на Детска киноседмица 5 – 11 февруари 2021 в София


Образователни събития за деца и родители

Безплатно: 105 години заедно – кампания на Националния военноисторически музей предлага на всички, които са запечатали хубав спомен от свое посещение в музея, да изпратят снимки, клипове, мнения, пожелания, които ще влязат в общо голямо видео, посветено на юбилея.

Безплатно: Часът на приказката: Февруари – месец на Братя Грим в Столична библиотека приканва малките любители на приказките да запишат клипчета, в които четат или разказват приказки на Братя Грим и ги изпратят за участие в „Часа на приказката“, който се излъчва всяка събота.

Всеки ден в Техномаджикленд очакват малчугани с интерес към науката и техните родители, като в двата почивни дни се провеждат интересни физични и химични експерименти и презентации. Темите за 6 и 7 февруари са: Внимание, горещо!, Гърмяща електростатика и Цветни течности. Повече за демонстрациите: Демонстрации в TechnoMagicLand

Програмата на Музейко за уикенда включва любопитни работилници на зимна тематика и други забавни научни преживявания. През януари за най-малките се провежда ателие „Снежинка“, а по-големите деца могат да се включат в открита лаборатория „Ефектът на бразилския орех“ и да направят количка, задвижване с балони в Maker Space. В определени часове са Научните закачки с Музейковците, а зона Строежко е на разположение през цялото време. Повече за програмата вижте тук: В Музейко на 6 и 7 февруари 2021: Нийл Армстронг, Слънчевата система, Лунно бъги.
До 24 март всички любопитни могат да видят единствената в Европа точна реплика на Скафандъра на Нийл Армстронг в Музейко. Експонатът ще участва и в различни ателиета, организирани в детския център.

Безплатни Демо Уроци в Logiscool Лозенец – Програмиране за деца и юноши (1-12 клас) ще се провеждат всеки ден до края на януари, както и през февруари, по различен график – вижте го по линка.


Онлайн събития

Био игри подновяват образователната си програма Онлайн ателиета „Човешкото тяло, експерименти и животни“. Заниманията са в петък и неделя. На 7 февруари темата е Храносмилателната система.

Онлайн спектакли вижте по-горе.

Конкурси:

Безплатно: Рецептите на баба – Национален конкурс за рисунка и литературна творба на кулинарна тематика приканва всички желаещи деца до 14-годишна възраст да споделят чрез творчеството си любимите моменти в кухнята на баба и дядо. Категориите са по възраст и няма ограничение за броя на рисунките, с които може да участва едно дете.

Дирекция “Култура” на Столична община организира десето издание на Национален детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка”. Темата е свободна, а участниците трябва да са на възраст 9-12 години и 13-15 години.


Вижте също:

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ДЕНДРАРИУМ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА, ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 3

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!