Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 30 – 31 януари 2021 в София

Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито, закрито или онлайн, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 30 – 31 януари 2021 г. в София.

Поради несигурната епидемична обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате присъствените събития и места, които искате да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.


Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Sofia Bird Walks кани всички да се включат в Наблюдение на птици в парка | Park Birding Weekend на 30 и 31 януари. Можете да изберете някой от парковете, градинките и зелените площи в София и да добавите наблюденията си в специално създадена платформа.

Безплатно: При хубаво време в събота, 30 януари, в Южен парк ще се проведе поредното Съботно бягане за деца 2kmrun Kids. Възрастните придружители също могат да се включат за кураж, но времето им не се отчита.

Вижте още места за зимни забавления:

Ледени пързалки в София 2020-2021 г.
Къде да се пързаляме с шейна в София и околностите


Спектакли и забавления за деца и бебета


30 януари, събота

11:00 ч.

Концерт за бебоци – Софийска опера и балет

Алиса в страната на джаза – Концерт-спектакъл на Невена Григорова и „Джаз за деца“ в Кино „Влайкова“

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон „Янко Сакъзов 19“

За граховото зърно и една принцеса (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Момо (театър) – Младежки театър

Сапунена фантазия (интерактивно представление) –  Театър „Ателие 313“

Трите прасенца (театър) – Театър „Възраждане“

Приказки за Хитър Петър (куклен театър) – Куклен театър НАТФИЗ

Детско кино: Мечо Пух: Слонбалон – Green Apple – Детски център за ранно развитие

11:30 ч.

Светулки (куклен театър) – Театър 199

12:30 ч.

Трите прасенца (театър) – Театър „Възраждане“

16:00 ч.

ШРЕК – Mюзикълът / SHREK the Musical – Софийска опера и балет


31 януари, неделя

11:00 ч.

Концерт за бебоци – Софийска опера и балет

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон „Янко Сакъзов 19“

За граховото зърно и една принцеса (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Хензел и Гретел (театър) – Младежки театър

Ламята от улица Войтешка (куклен театър) – Театър „Ателие 313“

Синбад и съкровището на седемте кралства (театър) – Театър „Възраждане“

11:30 ч.

Малката кибритопродавачка (куклен театър) – Театър 199

12:30 ч.

Синбад и съкровището на седемте кралства (театър) – Театър „Възраждане“

16:00 ч.

ШРЕК – Mюзикълът / SHREK the Musical – Софийска опера и балет

Онлайн спектакли вижте по-долу.


Образователни събития за деца и родители

Всеки ден в Техномаджикленд очакват малчугани с интерес към науката и техните родители, като в двата почивни дни се провеждат интересни физични и химични експерименти и презентации. Темите за 30 и 31 януари са: Студено светене, Кислород и Цветни течности. Повече за демонстрациите: Демонстрации в TechnoMagicLand

Програмата на Музейко за уикенда включва любопитни работилници на зимна тематика и други забавни научни преживявания. През януари за най-малките се провежда ателие „Снежинка“, а по-големите деца могат да се включат в открита лаборатория „Ефектът на бразилския орех“ и да направят количка, задвижване с балони в Maker Space. В определени часове са Научните закачки с Музейковците, а зона Строежко е на разположение през цялото време. Повече за програмата вижте тук: В Музейко на 30 и 31 януари 2021.
До 24 март всички любопитни могат да видят единствената в Европа точна реплика на Скафандъра на Нийл Армстронг в Музейко. Експонатът ще участва и в различни ателиета, организирани в детския център.

Безплатни Демо Уроци в Logiscool Лозенец – Програмиране за деца и юноши (1-12 клас) ще се провеждат всеки ден до края на януари, както и през февруари, по различен график – вижте го по линка.

На 30 януари, събота, ще има и Безплатни онлайн уроци за деца по Програмиране в Академия „Слънчице“


Онлайн събития

Спектакли:

Безплатно: ОКИ Дом на културата „Красно село“ продължава да излъчва онлайн спектаклите за деца на Театър „Сириус“. В събота, 30 януари, от 17 ч. гледайте Лео лъвското сърце – куклен спектакъл на Театър „Сириус“ за деца над 3 години.

Безплатно: Светът на Мале-мале с02е09: Игри от детството ще се излъчи във Фейсбук страницата на организатора в неделя от 18 ч.

Ателиета и уроци:

Био игри подновяват образователната си програма Онлайн ателиета „Човешкото тяло, експерименти и животни“. Заниманията са в петък и неделя. На 31 януари темата е Невероятното зрение.

Безплатно: Как да направим валентинки от шоколад е онлайн работилничка, която Малкият готвач ще проведе в съботния предиобед на 30 януари. Самото занимание е безплатно, а материали и инструменти можете да си поръчате предварително и да ги получите по куриер.

Безплатно: Новооткритият център Logiscool Mladost кани ученици от 7 до 18 г. в Демо уроци по програмиране за деца, във връзка с предстоящите курсове.

Конкурси:

Безплатно: Рецептите на баба – Национален конкурс за рисунка и литературна творба на кулинарна тематика приканва всички желаещи деца до 14-годишна възраст да споделят чрез творчеството си любимите моменти в кухнята на баба и дядо. Категориите са по възраст и няма ограничение за броя на рисунките, с които може да участва едно дете.

Безплатно: До края на януари продължава конкурсът Песенни листа, който отправя покана към слабовиждащи и незрящи деца и младежи да запишат аудио, вдъхновено от звуците на природата.


Вижте също:

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ДЕНДРАРИУМ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА, ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 3

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!