Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 23 – 24 януари 2021 в София

Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито, закрито или онлайн, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 23 – 24 януари 2021 г. в София.

Поради несигурната епидемична обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате присъствените събития и места, които искате да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.


Събития за деца и родители на открито

Безплатно: В събота, 23 януари, на хижа „Алеко“ ще се проведе поредният Витоша Зимен Фест 2021, посветен на Световния ден на снега. Програмата е наситена със снежни семейни игри, състезания, викторини и други забавления.

Безплатно: При хубаво време в събота, 16 януари, в Южен парк ще се проведе поредното Съботно бягане за деца 2kmrun Kids. Възрастните придружители също могат да се включат за кураж, но времето им не се отчита.

Вижте още места за зимни забавления:
Ледени пързалки в София 2020-2021 г.
Къде да се пързаляме с шейна в София и околностите


Онлайн събития

Безплатно: ОКИ Дом на културата „Красно село“ продължава да излъчва онлайн спектаклите за деца на Театър „Сириус“. В събота, 23 януари, от 17 ч. гледайте „Куклен цирк“ – куклен спектакъл на Театър „Сириус“ за деца над 3 години

Спектакли с присъствено посещение вижте по-долу.

Био игри подновяват образователната си програма Онлайн ателиета „Човешкото тяло, експерименти и животни“. Първото за годината занимание ще бъде в неделя, 24 януари и е на тема Скорпиони.

Безплатно: Продължава записването за участие в Национален конкурс „Път към славата“ 2021, който ще ще даде възможност за изява на талантливи деца и младежи, които се занимават с музика, пеене и танци.

Безплатно: До края на януари продължава конкурсът Песенни листа, който отправя покана към слабовиждащи и незрящи деца и младежи да запишат аудио, вдъхновено от звуците на природата.

Новооткритият център Logiscool Mladost кани ученици от 7 до 18 г. в Демо уроци по програмиране за деца, във връзка с предстоящите курсове.


Образователни събития за деца и родители

Музейни турове в Квадрат 500: Акценти от постоянната експозиция на Националната галерия е първата покана тази година за образователна обиколка сред експозицията на галерията. За да се включите, е необходимо предварително записване.

Програмата на Музейко за уикенда включва любопитни работилници на зимна тематика и други забавни научни преживявания. През януари за най-малките се провежда ателие „Снежинка“, а по-големите деца могат да се включат в открита лаборатория „Ефектът на бразилския орех“ и да направят количка, задвижване с балони в Maker Space. В определени часове са Научните закачки с Музейковците, а зона Строежко е на разположение през цялото време. Повече за програмата вижте тук: В Музейко на 23 и 24 януари 2021
От 20 януари до 24 март всички любопитни могат да видят единствената в Европа точна реплика на Скафандъра на Нийл Армстронг в Музейко. Експонатът ще участва и в различни ателиета, организирани в детския център.

За най-малките:
В неделя, 24 януари, Музейко отново е подготвил Специална програма за децата до 5 г.

В Техномаджикленд също вече очакват малчугани с интерес към науката и техните родители, като и в двата почивни дни ще има интересни физични и химични опити. Темите за 23 и 24 януари са: Студено светене, Метали и Цветни течности. Повече за демонстрациите: Демонстрации в TechnoMagicLand

Безплатни Демо Уроци в Logiscool Лозенец – Програмиране за деца и юноши (1-12 клас) ще се провеждат всеки ден до края на януари, както и през февруари, по различен график – вижте го по линка.


Спектакли и забавления за деца и бебета


23 януари, събота

11:00 ч.

Червената шапчица (музикална приказка) – Софийска опера и балет

Красавицата и Звяра (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон „Янко Сакъзов 19“

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Ние, врабчетата (театър) – Младежки театър

Разбойническа история (куклен театър) –  Театър „Ателие 313“

Ян Бибиян и дяволчето Фют (театър) – Театър „Възраждане“

Момче и вятър (куклен театър) – Куклен театър НАТФИЗ

11:30 ч.

Храбрият шивач (куклен театър) – Театър 199

12:30 ч.

Ян Бибиян и дяволчето Фют (театър) – Театър „Възраждане“

16:00 ч.

Мечо Пух (мюзикъл) – Софийска опера и балет


24 януари, неделя

11:00 ч.

Седем години Концерт за бебоци – да празнуваме заедно – Софийска опера и балет

Красавицата и Звяра (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон „Янко Сакъзов 19“

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Карлсон, който живее на покрива (театър) – Младежки театър

Мечо Пух (куклен театър) – Театър „Ателие 313“

Сапунено шоу с Коле Китанов – Сити Марк Център за Изкуство

Джуджето Дългоноско (театър) – Театър „Възраждане“

11:30 ч.

Барон Мюнхаузен (куклен театър) – Театър 199

12:30 ч.

Джуджето Дългоноско (театър)та (театър) – Театър „Възраждане“

16:00 ч.

Вълкът и седемте козлета (мюзикъл) – Софийска опера и балет


Вижте също:

СОФИЙСКАТА ОПЕРА – ДВОРЕЦ НА МУЗИКАЛНИ ПРИКАЗКИ ПРЕЗ МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2021

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ДЕНДРАРИУМ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!