Какво да правим с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 19 – 20 декември 2020 в София

Share

До 21 декември са в сила ограничителни мерки във връзка разпространението на коронавирус. Всички детски учебни заведения и центрове трябва да прекъснат работа, забраняват се и всякакви културни и спортни прояви с публика, с изключение на театралните представления. В така създалата се обстановка голяма част от планираните събития се отменят или се провеждат онлайн. За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито, закрито или онлайн, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 19 – 20 декември 2020 г. в София.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате присъствените събития и места, които искате да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.


Събития за деца и родители на открито

В Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“ работи десетият по ред Немски коледен базар в София 2020. Той ще продължи до 20 декември, като тази година няма да има приготвяне на храна на място, маси за хранене на открито и съпътстваща културна програма.

Коледен базар на изкуствата пред Халите vol. 2 ще бъде от 17 до 20 декември и ще предложи на посетителите си разнообразие от ръчно произведени изделия.

В съботния ден на 19 декември НЧ „проф. Васил Стоилов – 2020“ с. Герман организира Коледен базар „Да събудим Коледния дух“, в който ще участват творци на ръчно приложно изкуство.

Същия ден ще се проведе традиционното Коледно Каране 2020 by SR, в което десетки рокери, преоблечени като дядо коледовци, снежанки и елени рудолфовци ще преминат по столичните булеварди, за да създадат празнично настроение. В линка можете да видите маршрута на обиколката.

Ново място и нова дата на Фермерски пазар Оборище 2020 – в Парка „Заимов“ на 20 декември 2020! Организаторите обещават, че този път пазарът ще се проведе и ще предложи на посетителите голямо разнообразие от хубава храна и много настроение. Разгледайте и карта на събитието.

Вижте също:
Къде да се пързаляме с шейна в София и околностите
Ледени пързалки в София 2020


Онлайн събития

Всяка неделя през декември, както и в делничните дни през ваканцията Био игри очаква децата от 6 до 14 г. в Онлайн ателиета „Човешкото тяло, експерименти и животни“: Заниманието на 19 декември ще бъде на тема Кървави експерименти. Таксата е 12 лв., като се предлагат и отстъпки.

Безплатно: Музейко вкъщи се завръща с премиерни излъчвания онлайн, които по забавен начин запознават децата със света на науката.

Безплатно: В двата почивни дни очаквайте и С TechnoMagicLand у дома на 19 и 20.12.2020. Организаторите са подготвили програма с любопитни научни демонстрации.

Безплатно: Приказки в пет следобед е инициатива на НЧ „Васил Левски“, в която всеки ден Боби и кучето Чарли разказват приказки за децата. Предстоят коледни и зимни истории, които можете да гледате и слушате във фейсбук страницата на читалището.

Спектакли онлайн:


19 декември, 17:00 ч.

Безплатно: Зимен сън (куклен театър) – Театър „Сириус“ в ОКИ ДК „Красно село“


20 декември, 11:00 ч.

Безплатно: Коледен концерт на Фортисимо Фамилия: Лешникотрошачката – представя Софийска филхармония, запис на спектакъл в Зала България.

20 декември, 19:00 ч.

Безплатно: Приказка за Игнажден – фолклорен спектакъл на Avigeya Voices

Спектакли с присъствено посещение вижте по-долу.

Онлайн научна работилничка за деца Фокуси – разфокуси е най-новото предложение на Щура лаборатория за малки изследователи. Бъдещите химици могат да участват в онлайн шоу всяка сряда и събота, като преди това получават по куриер необходимите материали.


Спектакли и забавления за деца и бебета

Всяка събота и неделя, както и на 24 и 25 декември Столичен куклен театър ще посреща малката си публика в Салон „Гурко, 14“ с най-забавния си коледен спектакъл „По следите на Дядо Коледа“. В театъра е поставена и кутия, в която децата могат да пускат писмата си до Добрия старец. Повече за програмата: Коледа в Столичен куклен театър


19 декември, събота

11:00 ч.

Ян Бибиян и дяволчето Фют (театър) – Театър „Възраждане“

16:00 ч.

Трите прасенца (опера за деца) – Софийска опера и балет


20 декември, неделя

11:00 ч.

Червената шапчица (театър) – Театър „Възраждане“

Хипопотамът и Котката (куклен театър) – Театър „Ателие 313“


Игри и забавления за деца и родители у дома

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ У ДОМА

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА ВКЪЩИ 2

ПОДВИЖНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА У ДОМА

МУЗЕИ, СПЕКТАКЛИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ОНЛАЙН

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!