Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 14 – 15 ноември 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда и биха искали да посетят спектакъл, работилничка или друго забавление на открито и закрито, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 14 – 15 ноември 2020 г. в София.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

В Кондабайда на 14 ноември ще има Празник на листата – работилничка с есенни листа за деца и родители. Организаторите са осигурили самостоятелни маси на разстояние за всяко семейство и градински отоплителни уреди. Освен участие в работилничката ще има възможност и за достъп до животните, езда и горски тролей.

Както всяка седмица, и на 14 ноември ще се проведе Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). Вече със зимно разписание, от 11 ч., всички желаещи малки бегачи от 4 г. могат да се включат в надпреварата в Южен парк.

Продължават Съботи на Витоша с Мъхеста брада – горско училище за деца от 6 до 12 г., в което те изследват околния свят и усвояват различни умения за живот и оцеляване сред природата. Участието е с предварително записване.

Онлайн събития

Започна поредният Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели 2020, в който ИКЕА кани всички малки фантазьори и художници от 1 до 12 г. да нарисуват свой въображаем приятел и изпратят рисунката онлайн до 22 ноември. Най-интересните творби ще бъдат пресъздадени в плюшени играчки.

Онлайн научна работилничка за деца Фокуси – разфокуси е най-новото предложение на Щура лаборатория за малки изследователи. Бъдещите химици могат да участват в онлайн шоу всяка сряда и събота, като преди това получават по куриер необходимите материали. Следващото занимание е на 14 ноември.

В детски център Деца Слънца се подновяват заниманията по рисуване и първото от тях е посветено на най-популярния и обсъждан художник на нашето съвремие: Онлайн урок по Рисуване: “Банкси!”. Заниманието ще се проведе в събота, 14 ноември, от 10 ч.

Светът на Мале-мале с02е03 е третият епизод от телевизионното предаване на куклен театър „Мале-мале“, което превръща детски рисунки в истории и ще се излъчи в You Tube в неделя, 15 ноември, от 18 ч. Предишните епизоди можете да гледате на същия адрес.

Образователни и забавни събития за деца и родители

На 14 ноември ще се проведе отложената от май Европейска нощ на музеите София 2020, организирана от Френския институт и Министерството на културата. В инициативата ще участват 25 музея и галерии с вход свободен през целия съботен ден и вечерта.
Някои акценти:
От 13 ч. Работилничка за приложни изкуства ще провежда ателиета по керамика за деца и възрастни. Участието е с предварително записване до петък, 13 ноември.
Поради ограничителните мерки ще има записване и на желаещите да посетят концерта в Регионалния исторически музей.
Европейска нощ на музеите в Национален исторически музей – основната атракция на събитието ще бъде точен макет в умален мащаб на несъществуващия вече мавзолей на Георги Димитров и филм за него. Посетителите ще могат да разгледат и изложба за неизвестните съкровища на бургаския край.
Техно и Поли представят техниката от детството на баба и дядо – изложба и съпътстващи събития в Националния политехнически музей, посветени на механизираните и електрически играчки, битовата, електронна, звуковъзпроизвеждаща и фотографска техника от миналия век. За децата е подготвена специална тетрадка лексикон, която ще им помага и ще ги забавлява в интереса им към истории от миналото.
Европейска нощ на музеите в Националния археологически музей ще предложи на посетителите безплатен достъп до експозицията със съдействието на медиатори.
Европейска нощ на музеите в Националния етнографски музей също ще даде възможност на желаещите да разгледат постоянните и временни изложби, както и да гледат филм, посветен на историята на музея, Княжеския дворец и стара София.
По линка по-горе вижте повече информация и за останалите участници. Имайте предвид, че ще се спазват противоепидемични мерки, като ще бъдат допускани ограничен брой посетители за единица време, ще се изискват лични предпазни средства и употреба на дезинфектанти.

Цирк и забавления в The Mall е развлекателна програма за деца и възрастни по повод 10 рожден ден на търговския център, подготвена съвместно с Цирк Иванов. Всеки ден от петък до неделя ще има представления под купола на цирка, шествие на артистите, както и много допълнителни забавления и игри за деца и възрастни в мола. За пръв път ще се играе и куклен театър на циркова сцена. В програмата са включени също магично шоу и концерти. Представленията са с платен вход, а голяма част от детските забавления са безплатни.
В неделя, 15 ноември, Театрална къща „Мариета и Марионета“ ще представи кукления спектакъл Дядовата Ръкавичка.

Всеки уикенд Академия Амадеус кани деца и родители В работилницата на Дядо Коледа. Събитието се провежда в специално създадено студио с декори, а програмата включва спектакъл, работилничка, почерпка, фотосесия и други коледни забавления.

Безплатно: През уикенда ще се проведат две детски работилнички в Мега Мол: Работилничка за гигантски близалки в събота, 14 октомври и Тайните на ДНК в неделя, 15 ноември. Децата, които искат да се включат, трябва да се запишат предварително.

За деца и бебета от 1 до 5:
В Музейко на 15 ноември 2020: Специалeн ден за най-малките. В програмата са включени ателиетата „Цветен отпечатък“, „Каменни картини“ и „Забавна демонстрация: Направи си дъга“.

Спектакли и забавления за деца и бебета

От 14 ноември 2020 кината Арена съвместно с фестивала „Златен кукер“ започват кампания Киноклуб Детско утро – Анимацията е вълшебство, която ще продължи до края на юни 2021 г. Всяка събота от 11 ч. срещу билет от 5 лв. за двама зрителите ще гледат селекция детски анимационни филми. По линка вижте програмата до края на декември. На 14 и 15 ноември гледайте Анимакидс 1 2D компилация и Смърфовете 1 3D.

14 ноември, събота

11:00 ч.

За граховото зърно и една принцеса (куклен театър) – Столичен куклен театър, Салон „Янко Сакъзов“ 19

Карлсон, който живее на покрива (театър) – Младежки театър „Николай Бинев“

Момче и вятър – премиера на Куклен театър НАТФИЗ

Разбойническа история (куклен театър) – Театър „Ателие 313“

16:30

За граховото зърно и една принцеса (куклен театър) – Столичен куклен театър, Салон „Янко Сакъзов“ 19

Цирк Колозеум в София – Триъгълника – Надежда, ул. „Чудотворци“ и „Хан Кубрат“

Арт Рестарт – Цирк „Иванов“ гостува на The Mall

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци.

15 ноември, неделя

11:00 ч.

Приказка за Рицаря без Кон (театър) – Младежки театър

Въздушната принцеса (куклен театър) – Театър „Възраждане“

Дядовата Ръкавичка (куклен театър) – The Mall – Цирк Иванов

Червената шапчица (куклен театър) – Театър „Ателие 313“

11:30

Театър за деца в Лунапарк: Прахоляшка в черното кралство – Парк Боби и Кели

16:30

Цирк Колозеум в София – Триъгълника – Надежда, ул. „Чудотворци“ и „Хан Кубрат“

Арт Рестарт – Цирк „Иванов“ гостува на The Mall

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам
Източник на изображението: pixino

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!