Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 7 – 8 ноември 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда и биха искали да посетят спектакъл, работилничка или друго забавление на открито и закрито, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 7 – 8 ноември 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Продължават Съботи на Витоша с Мъхеста брада – горско училище за деца от 6 до 12 г., в което те изследват околния свят и усвояват различни умения за живот и оцеляване сред природата. Участието е с предварително записване.

Безплатно за деца: В неделя на езерото Панчарево стартира The Cactus Run’20 Кактус рън – девето издание на популярното състезание по бягане, в което могат да се включат малки и големи, разпределени във възрастови групи. Участието е с предварителна регистрация и заплащане на такса от 10 до 30 лв., като за децата до 14 г. и доброволци от предишни състезания е безплатно.

Открий СЪКРОВИЩЕТО е приключенска игра на открито – екшън писта, организирана от Приключение на живо за 8 ноември, неделя. Малките приключенци от 5 до 10 и от 11 до 15 г. ще се впуснат по следите на съкровище на територията на парк „Хиподрума“. Желаещите да се включат трябва да се регистрират предварително във ФБ.

Онлайн събития

Започна поредният Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели 2020, в който ИКЕА кани всички малки фантазьори и художници от 1 до 12 г. да нарисуват свой въображаем приятел и изпратят рисунката онлайн до 22 ноември. Най-интересните творби ще бъдат пресъздадени в плюшени играчки.

Аудио Приказки по ноти: Приказка за житните зърна, Ангел Каралийчев – премиера на 7 ноември, събота.

Онлайн премиера на „Есенна приказка“ – римувана книжка на авторката Дарина Кръстева и илюстраторката Ирина Македонска, на 7 ноември, събота.

За най-малките и техните родители:
Безплатно: Онлайн Бебешка Музикална Работилничка във FOX Book Café – събота на 7 ноември

Образователни и забавни събития за деца и родители

В събота, 7 ноември, Technomagicland организира специално събитие за малки и големи, които се интересуват от „небесните“ камъни – Метеорити. Участниците ще чуят лекция, съпроводена с показване на различни видове метеорити, а накрая ще могат да проверят новите си знания във викторина. Входът е с билет за експозицията, но трябва да се регистрирате предварително.

От събота, 7 ноември, Детска Работилница Творци стартира занимания за малки художници, които искат да творят и да стават все по-добри, докато се забавляват. Програмата е съобразена със сезона и разделена на теми, като след приключване на заниманията по темата ще има изложба за родителите на участниците в курса. Повече информация в събитието: Работилница Творци – Забавлявай се докато рисуваш.

Еко ден е събитие, организирано от StudyHub Bulgaria с покана към всички желаещи на 8 ноември, неделя, да занесат пластмасови, хартиени и други неорганични отпадъци за рециклиране и да се включат в поредица от ателиета, посветени на умното използване на ресурсите и опазване на природата. Програмата вижте по линка по-горе.

Цирк и забавления в The Mall е развлекателна програма за деца и възрастни по повод 10 рожден ден на търговския център, подготвена съвместно с Цирк Иванов. Всеки ден ще има представления под купола на цирка, шествие на артистите, както и много допълнителни забавления и игри за деца и възрастни в мола. За пръв път ще се играе и куклен театър на циркова сцена. В програмата са включени също магично шоу и концерти. Представленията са с платен вход, а голяма част от детските забавления са безплатни.

Безплатно: Децата, които искат да се включат в Съботни креативни работилнички в Мега Мол: Дино работилничка на 7 ноември от 16 ч., трябва да се запишат предварително

За най-малките от 1 до 3:
Рисуване за бебоци: Моята Буква – При Вики и Ели, Младост

Спектакли и забавления за деца и бебета

7 ноември, събота

11:00 ч.

Косе Босе (куклен театър) – Театър „Мариета и Марионета“ в Културен център Люлин

Цирково шоу (куклен театър) – Театрална къща „Хора и кукли“ в ОКИ ДК „Искър“

Момче и вятър (куклен театър) – Театър „Ателие 313“

Снежанка и седемте джуджета (театър) – Театър „Възраждане“

16:00

Спящата красавица – балет-приказка – Софийска опера и балет

16:30

Цирк Колозеум в София – Триъгълника – Надежда, ул. „Чудотворци“ и „Хан Кубрат“

Арт Рестарт – Цирк „Иванов“ гостува на The Mall

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци.

19:00

Концерт спектакъл „Разкажи ми, бабо, приказка за Севера“ – Танцов ансамбъл Средец в Кино „Освобождение“

8 ноември, неделя

11:00 ч.

Бременските музиканти (театър) – Младежки театър

Макс и Мориц (театър) – Театър „Възраждане“

Сапунено шоу с Коле Китанов – Сити Марк Център за Изкуство

Хитрата Лисанка (куклен театър) – Театър „Ателие 313“

11:30

Театър за деца в Лунапарк: Аладин и вълшебната лампа – Парк Боби и Кели

Червената шапчица (куклен театър) – Театър 199

16:30

Цирк Колозеум в София – Триъгълника – Надежда, ул. „Чудотворци“ и „Хан Кубрат“

Арт Рестарт – Цирк „Иванов“ гостува на The Mall

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!