Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 24 – 25 октомври 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 24 – 25 октомври 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: На 23 октомври, петък, като част от инициативата Небето е на всички – Седмица на Джани Родари в Детския център на Столична библиотека и Столична библиотека на 92 години – празнични събития на пл. „Славейков“ ще има тебеширено парти на открито с награди за децата. Вечерта на същото място можете да гледате светлинно шоу, посветено на празника на библиотеката. В събота децата могат да участват в „Часа на приказката“ (включително онлайн) и „Комикс студио с художника Христо Кърджилов“ на тема „Моята любима книга в библиотеката”.

Горска Събота е предложение на Приказно Горско Училище за деца от 5 до 9 г., които обичат игрите сред природата. То ще се провежда всяка събота до края на ноември със сборен пункт Златните мостове. Цена 40 лв., 33 за второ дете от семейство.

Идея за разходка през уикенда:
В Зологическа градина София преди броени дни пристигна дългоочакван нов обитател – снежен леопард. Прекрасното животно и представител на рядък и защитен вид. Както мнозина знаят, вече е готов и достъпен за посетители и новият дом на маймуните.

Образователни и забавни събития за деца и родители

Безплатно: На 24 октомври, събота, в Националния политехнически музей ще се състои откриването на поредната година на клуб LeGOтех, в който деца от 7 г. усвояват умения за механично и роботизирано строене с Лего. На срещата ще бъде представена програмата и екипът, който ще работи с децата, а родителите ще могат да зададат въпроси. Участието е безплатно, но при две отсъствия мястото на детето автоматично се освобождава. Пет години „ЛеGOтех“ – клуб за бъдещи изобретатели

Безплатно: Популярната инициатива на Гьоте институт и приятели Sofia Game Night 2020 ще се проведе на 24 септември, събота, като отново ще предложи богата присъствена и онлайн програма, свързана с компютърни и настолни игри, с подходящи направления за любители и специалисти, както и специални занимания за децата.

Цирк и забавления в The Mall е развлекателна програма за деца и възрастни по повод 10 рожден ден на търговския център, подготвена съвместно с Цирк Иванов. Всеки ден ще има представления под купола на цирка, шествие на артистите, както и много допълнителни забавления и игри за деца и възрастни. За пръв път ще се играе и куклен театър на циркова сцена. В програмата са включени също магично шоу и концерти. Представленията са с платен вход, а голяма част от детските забавления са безплатни.

За най-малките и техните родители:
Безплатно: Най-голямото събитие за бебешки и детски стоки и услуги Изложение Бебемания ще се проведе в Интер Експо Център на 23-25 октомври, с участието на водещи производители и специалисти. Вход свободен.

Детска Йога (2 – 7 г.) и Рисуване за бебоци ще има в неделя, 25 октомври, „При Вики и Ели“ в Младост 2.

Безплатно: Безплатни демо уроци по роботика и програмиране за ученици 1-8 клас в центровете на Академия Слънчице в София, Перник и онлайн ще се проведат от 23 до 25 октомври, с предварителна регистрация.

В събота, 24 октомври, ще бъде следващата сбирка на новосформиращия се Клуб ТЕАТЪРЪТ И КНИГАТА в Националния дворец на децата и очаква нови любители на четенето и сцената от 8 до 14 г.

През уикенда в TechnoMagicLand&:
Научни беседи на чаша чай – за възрастни и големи ученици по темата за квантовите компютри и образованието в чужбина. 24 октомври, събота.
Дигиталните танци на Fortnite – за геймърите и почитателите на танците от популярната игра.

Безплатно: Безплатна работилница за деца – Българският фолклор в анимация ще се проведе от Нишан в детския център Експлораториум на 25 октомври, неделя, за децата, които се интересуват от фолклор и анимация. Участието е с предварително записване.

Безплатно: Децата, които се включат в Детска съботна работилничка в Мега Мол: Ключодържател „Буквите“ на 24 октомври, ще творят с мек, цветен и приятен за работа материал. Желаещите да участват малки художници трябва да се запишат предварително.

По същото време Образователни програми Национална галерия ще отведат малките любители на изкуството в света на един от най-атрактивните и обсъждани арт тандеми на нашето съвремие: Кристо и Жан-Клод (ателие за деца от 7 до 14 години)

Наближава Хелоуин и много деца и родители биха искали да се включат в маскарадните забавления за празника, затова, за ваше улеснение, събираме в една публикация анонсите за всички събития, свързани с празника:

ХЕЛОУИН HALLOWEEN 2020 – СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА В СОФИЯ

Спектакли и забавления за деца и бебета

Приказка за кларинет – образователен концерт на Фортисимо Фамилия – зала „България“, 25 октомври, неделя.

Щастливите магарета гостуват в Лунапарка – в увеселителния парк Боби и Кели през уикенда ще има истински магарета, които децата могат да пояздят.

От 23 до 25 октомври в Дом на киното ще се състои премиерата на анимационния филм ЧУТОВНОТО НАШЕСТВИЕ НА МЕЧКИТЕ В СИЦИЛИЯ – ПРЕМИЕРА. Приключенска фантастика, разказваща за един необичаен съюз в името на свободата и справедливостта. За деца от 7 г.

24 октомври, събота

11:00 ч.

Алиса в страната на чудесата (театър) – Младежки театър

Концерт за бебоци – Софийска опера и балет

Сапунена фантазия (интерактивно представление) – Театър „Ателие 313“

Джуджето Дългоноско (театър) – Театър „Възраждане“

Безплатно:Куклено шоу в The Mall: Трите прасенца

12:00

Меко казано – Столичен куклен театър, салон „Янко Сакъзов“, 19

Боризмейко – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

16:00

Цирк Колозеум в София – до Зала „Фестивална“, ул. „Атанас Узунов“

16:30 и 20:00

Арт Рестарт – Цирк „Иванов“ гостува на The Mall

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

17:00

Боризмейко – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

Меко казано – Столичен куклен театър, салон „Янко Сакъзов“, 19

Игра на театър (куклен театър) – ОКИ ДК „Красно село“, зала на театър „Сириус“

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци.

25 октомври, неделя

11:00 ч.

Концерт за бебоци – Софийска опера и балет

Въздушната принцеса (куклен театър) – Театър „Възраждане“, второ представление 12:30 ч.

Косе Босе (куклен театър) – Цирк Иванов, паркинг The Mall

Семейна неделя в Гранд Хотел София: Карлсон, който живее на покрива

Неродена мома (куклен театър) – Театър „Ателие 313“

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

12:00

Малкият Мук – Столичен куклен театър, салон „Янко Сакъзов“, 19

Ние, врабчетата (театър) – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

16:00

Цирк Колозеум в София – до зала „Фестивална“, ул. „Атанас Узунов“

16:30

Арт Рестарт – Цирк „Иванов“ гостува на The Mall

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – парк „Възраждане“

17:00

Ние, врабчетата (театър) – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

Дядовата ръкавичка (куклен театър) – Столичен куклен театър, салон „Янко Сакъзов“, 19

Кучето, което не можело да лае (куклен театър) – ОКИ ДК „Красно село“, зала на театър „Сириус“

Спортни събития

Morning Run Sofia – крос в Борисовата градина на 24 октомври, събота, при различни дистанции и възрастови категории. Състезанието за деца е от 13 ч., за 4-15 г.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!