Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 3 – 4 октомври 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 3 – 4 октомври 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: От 1 до 4 октомври ще продължи Парк Фест в Студентски град. Програмата е целодневна, с атракциони и занимания за деца, вечерни концерти, храна и музика в Парк Студентски.

Безплатно: На 3 октомври (събота) Българското дружество за защита на птиците кани малки и големи да отбележат заедно Европейските дни на птиците 2020 с наблюдение на птици в Южния парк, където гнездя 65 вида птици, някои от които особено интересни, цветни и редки. Повече за събитието тук: Наблюдение на птици в Южния парк

Безплатно: На 3 октомври, събота, в Южен парк ще се проведе заключителното събитие от National Geographic Kids Tour 2020 София. Тазгодишната тема на образователното турне „Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?“. Организаторите са подготвили тематични кътове, в които децата ще могат да се запознаят с различни професии.

Образователни и забавни събития за деца и родители

В събота, 3 октомври, Образователни програми Национална галерия канят малките любители на изкуството от 8 до 12 г. в ателие Съвременно изкуство за деца. Участниците ще имат възможност физически да се потопят в материята на интересна артинсталация, свързана с екологията. Вход

Безплатно: По същото време за всички деца, които искат да посещават школи по изкуства, езици, клубове по интереси, забавачка за малките, както и техните родители са поканени в Ден на отворени врати в Читалище „Братя Миладинови – 1917 г.“ Княжево. На място ще се запознаят с предложенията на читалището и преподавателите.

Безплатно: На 3 и 4 октомври, събота и неделя, в Университет за деца ще има различни отворени работилнички по природни науки и роботика за деца от 1 до 7 клас. Участието е с предварителна онлайн регистрация, а програмата по дни и часове вижте в страницата на събитието: Демонстрации по природни науки и роботика

Безплатно: Безплатни демо уроци по роботика и програмиране за ученици 1-7 клас и тази събота и неделя, 3-4 октомври, ще има в центровете на Академия по програмиране и роботика Слънчице. По линка вижте контакти за повече информация и записване.

Безплатно: За да участват в работилничка Прибери цветните моливчета в моливник на 3 октомври, желаещите малки творци трябва да се запишат предварително.

На 3 октомври, събота, в галерия Сан Стефано ще се проведе АРТ АТЕЛИЕ ЗА ДЕЦА | KIDS ART WORKSHOP с автора и илюстратор на детската книга „Великото приключение на малкото китче Съни“. Децата ще рисуват героите от книжката и ще участват в игри, от които ще научат повече за опазването на моретата и океаните. Вход 30 лв.

Спектакли и забавления за деца и бебета

Безплатно: От 2 до 4 октомври (петък – неделя) на паркинга пред Зала „Универсиада“ ще бъде разпъната шатрата на Цирк „Иванов“, където ще се изявят водещи чуждестранни и български циркови артисти и ще проведат различни ателиета и майсторски класове за деца и възрастни. Някои прояви са с вход свободен, а за други се заплаща такса 5 лв. Пълната програма на събитието вижте тук: Мини Арт Фест 10

3 октомври, събота

11:00 ч.

Единадесета есен с детски джаз вълшебства – интерактивно шоу на „Джаз за деца“ в Бар Синтезис

Концерт за бебоци – Софийска опера и балет

Котаракът Шарл (мюзикъл) – Музикален театър

Бабината питка (театър) – Театър „Възраждане“

Котаракът с чизми (куклен театър) – Театър 199

Безплатно: Куклено шоу в The Mall: Спящата красавица

11:30

София Филм Фест за децата: Чутовното нашествие на мечките в Сицилия – Дом на киното

12:00

Малкият Мук – премиера на Столичен куклен театър – Столичен куклен театър, салон „Янко Сакъзов“, 19

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

16:00

Лили и вълшебното бисерче (опера) – Софийска опера и балет

16:30 и 20:00

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

17:00

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци.

4 октомври, неделя

11:00 ч.

Да целунеш принцеса (мюзикъл) – Музикален театър

Концерт за бебоци – Софийска опера и балет

Хензел и Гретел (театър) – Младежки театър

Трите прасенца (театър) – Театър „Възраждане“

Светулки (куклен театър) – Театър 199

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

11:30 ч.

Театър за деца в Лунапарк: Карлсон, който живее на покрива – Park Boby&Kelly – Парк Боби и Кели – Патиланци

12:00

Малкият Мук – премиера на Столичен куклен театър – Столичен куклен театър, салон „Янко Сакъзов“, 19

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

16:00

Трите прасенца (опера за деца) – Софийска опера и балет

16:30

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – парк „Възраждане“

17:00

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.


Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!