Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 19 – 20 септември 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 19 – 20 септември 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Още в петък следобед, 18 септември, ще започне Празникът на район „Красно село“ и ще продължи през целия ден в събота, 19 септември, с концерти, ателиета, куклен театър, игри и други забавления за деца и възрастни.

Безплатно: Основните прояви от Европейски дни на наследството София 2020, традиционно организирани от Френски институт в България, тази година в София ще се проведат на 19 и 20 септември. В съботния ден десетки сгради с културна и историческа стойност ще посрещат посетители с вход свободен, а някои и със специална програма. По линка по-горе вижте списък на всички участващи институции и програмите им по часове.
По линковете вижте повече подробности за някои от събитията, предназначени за деца:
Европейски дни на наследството София 2020: Специална програма в БАН
Европейски дни на наследството София 2020: Специална програма в ОКИ „Красно село“
Европейски дни на наследството София 2020: Гьоте институт

Безплатно: От петък до неделя, 18-20 септември, в един от най-старите и артистични квартали на София ще се проведе поредното издание на KvARTal Festival 2020 / Vol. 5. В района булевардите „Дондуков“, „Мария Луиза“, „Сливница и „Васил Левски“ ще ви очакват местни организации, артисти, занаятчии, търговци, за да ви помогнат да се потопите в духа на квартала. За децата също е подготвена програма с творчески ателиета, куклен театър и други забавления. Ето част от тях:
Програмата на Творческа работилница ДЪГА за квАРТал фест 2020
Програмата на Ателие Пластелин за квАРТал фест 2020
КвАРТално творчество с домашен пластилин
Приказна мисия с Чародея
Детска работилница с цветни мозайки
Прахоляшка в Черното Кралство

Безплатно: От 17 септември, в който столицата отбелязва своя празник, в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“ може да се разгледа любопитна изложба: София – град на откриватели и учени със световна слава, подредена от Националния политехнически музей.

Безплатно: Национален конкурс за рисунка сред учениците от 1-и до 7-и клас: „ИКАБОГ – конкурс за илюстрация“ е инициатива на издателство „Егмонт“ и възможност за малките художници да станат илюстратори на българското издание на най-новата книга на Дж. К. Роулинг.

Безплатно: В събота, 19 септември, през целия ден „Скрито в Скрина“ ще ви очаква с Дарителска Кампания “Вземи Дрешка в Южния парк“, за да сподели с вас дарени от родители дрешки.

Бакхус StrEAT Fest е едно от най-големите кулинарни събития за улична храна. Фестивалът ще се проведе на 19 и 20 септември на Женския пазар и тази година акцентът ще бъде върху гурме за домашни любимци. Входът е платен, единичен билет 5 лв., с отстъпки за два дни и за семейства с деца.

Образователни и забавни събития за деца и родители

Безплатно: В събота, 12 септември, всички желаещи са поканени в Ден на отворените врати във Френския институт в България. Посетителите ще се запознаят с образователните и културни възможности за деца и възрастни, а за най-малките е осигурена забавачница.

Безплатно: За да участват в Детска съботна работилничка в Мега Мол: Мини тетрадки, желаещите малки творци трябва да се запишат предварително.

Този уикенд отново ще има специални научни демонстрации в ТехноМаджикЛенд, на 19 и 20 септември от 12 и от 15:30 ч. Достъп с билет за вход в експозицията.
Демонстрация от колекцията на TechnoMagicLand
Демонстрации в TechnoMagicLand: Студено светене

В Музейко на 20 септември 2020: Специалeн ден за най-малките предвижда ателиета и игри, подходящи за децата до 5 г., ще гостува и Куклен театър „Мале-Мале“ със сапуненото шоу Балон като Слон

Спектакли и забавления за деца и бебета

19 септември, събота

11:00 ч.

Sofia Summer Fest: Роден под щастлива звезда (куклен театър и работилница) – от „Приключения с кораб“ в Южен парк.

Пинокио (театър) – Младежки театър

Шарената книжка (премиера на диска Шарената книжка) – концерт за най-малките в Сити Марк Център за Изкуство

Безплатно: Куклено шоу в The Mall: Жабчетата, които си търсеха опашчиците

Безплатно: Съкровищата на София – 2020 (детски спектакъл) – Театрална къща „Мариета и Марионета“ в Кино Кабана

11:30

Безплатно: Кой е по-по-FUN – семейно шоу във FUN RING PARK в Sofia Ring Mall

12:00

Боризмейко – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

Малко синьо и малко жълто – Столичен куклен театър, салон „Янко Сакъзов“, 19

16:30 и 20:00

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

Цирк Иванов в София – в Орландовци

17:00

Приказна мисия с Чародея – интерактивна куклена миниатюра за деца, ул. „Веслец“, в рамките на KvARTal Festival 2020 / Vol. 5

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци.

20 септември, неделя

10:30

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър, лятна сцена „Янко Сакъзов“, 19

11:00 ч.

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

11:30 ч.

Театър за деца в Лунапарк: Магьосницата от килера – Park Boby&Kelly – Парк Боби и Кели – Патиланци

12:00

Красавицата и Звяра – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

16:30

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

Цирк Иванов в София – в Орландовци

17:00

Прахоляшка в Черното Кралство – семеен куклен спектакъл, ул. „Веслец“, в рамките на KvARTal Festival 2020 / Vol. 5

Бебешки събития

В Музейко на 20 септември 2020: Специалeн ден за най-малките с ателиета и игри за деца до 5 г. и гостуващ спектакъл Балон като Слон.

Готвим, учим и играем Плодова Салата е кулинарна работилничка за най-малките, организирана от „При Вики и Ели“ в Младост.

Бебешка работилничка за рисуване за 2+ г с Лана в събота ще очаква малките художници във Fox Book Cafe след предварително записване. Такса 15 лв.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.


Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!