Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 12 – 13 септември 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 12 – 13 септември 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: С над 30 творчески ателиета, изследователски мисии в музеите, игри и забавления за деца от всички възрасти на 12 септември, събота, в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“ ще се проведе Детски панаир София 2020.

Безплатно: От петък, 11 септември, до неделя, 13 септември, в Quartal Food Park своята публика очаква Фестивал на розовия домат. Освен кулинарни изкушения, той ще предложи на малките си посетители и карвинг работилничка в събота от 13 ч.

Безплатно: До неделя, 13 септември, продължава „Алея на книгата“ София 2020. Щандовете на участниците са разположени в пешеходната зона на бул. „Витоша“, от пресечката с ул. „Солунска“ до парк НДК. Съпътстващата културна програма включва специални събития за най-малките читатели.

Безплатно: Поредното издание на Детски литературен маршрут със Зорница Христова в съботния ден, 12 септември, ще поведе участниците по следите на някои от най-любимите български класици и техните герои. Всеки желаещ може да се присъедини към събитието, което е подходящо за малки и големи. Начална точка: Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“.

Безплатно: Приключение в парка с MindHub Treasure Hunt е специално събитие по случай новата учебна година, което на 12 и 13 септември ще предложи на децата 6 и 15 забавни образователни игри на открито, свързани с програмиране и математика.

Безплатно: В неделя, 13 септември, пред книжарница Гринуич ще се проведе осмото издание на Стара хартия за нова книга София 2020. Всяко дете, което доведе възрастен с 5 кг хартия, ще получи нова книжка. Подготвена е и съпътстваща развлекателна програма.

Безплатно: Същия следобед в Южен Парк Dog Fest 2020 очаква кучета и техните стопани да се забавляват заедно. За децата е осигурена занималня, докато родителите им слушат говорителите от лекционния блок на събитието.

Безплатно: Привечер в неделя ще има забавно караоке и представяне на детски книжки за полезните навици Заедно с Маргаритка, 13 септември, София, Кино Кабана.

Образователни и забавни събития за деца и родители

Безплатно: Във връзка с предстоящите есенни курсове по програмиране всяка седмица до края на септември ще има Безплатни Демо Уроци в Logiscool – Програмиране за деца и юноши (2-12 клас). Те ще се провеждат на място в центровете на школата в София и Пловдив, както и онлайн и след предварително записване.

Безплатно: В събота, 12 септември, всички желаещи са поканени в Ден на отворените врати във Френския институт в България. Посетителите ще се запознаят с образователните и културни възможности за деца и възрастни, а за най-малките е осигурена забавачница.

Безплатно: Подновяват се събитията за деца в Мега Мол. В Детска съботна работилничка на 12 септември децата ще сътворят гигантски молив, подходящ за игра и аксесоар за снимките в първия учебен ден.

Безплатно: Отворени врати в The Little Gym ще има в неделя, 13 септември. Деца и родители, любопитни да разберат повече за мястото, са добре дошли след предварителна регистрация.

Безплатно: За почитателите на роботиката и любопитните да надникнат в бъдещето на 13 септември, неделя, в София Тех Парк ще има интересно събитие – Състезание за роботи BattleBot Tournament. Турнирът ще излъчи победители в три категории – най-бързи, най-функционални и „най-красиви“.

Спектакли и забавления за деца и бебета

12 септември, събота

11:00 ч.

Sofia Summer Fest: Червената шапчица (театър) – спектакъл Театър „Възраждане“ на открито в Южен парк.

Безплатно: Куклено шоу в The Mall: Къде си, приятелю

16:30 и 20:00

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци.

13 септември, неделя,

11:00 ч.

Sofia Summer Fest: Дългият път на Север – прожекция в Южен парк

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

11:30 ч.

Театър за деца в Лунапарк: Цигуларят и малката птичка – Park Boby&Kelly – Парк Боби и Кели – Патиланци

16:30

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

17:00

Заедно с Маргаритка, 13 септември, София, Кино Кабана

Спортни събития

Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км)Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) се провежда всяка седмица в Южния парк. Участниците от 4 до 12 г. се регистрират предварително онлайн и бягат сами, а родителите могат да оказват само морална подкрепа. За децата има подаръци.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.


Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!