Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 5 – 7 септември 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за дългия празничен уикенд, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 5 – 7 септември 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: В събота и неделя, 5 и 6 септември, през деня в Кино Кабана ще се проведе SoFest за деца с балкански базар. В програмата са включени спектакли, музика, игри, изненади.

Безплатно: Столична библиотека гостува в парк „Овча купел“ на празника на района – 6 септември. На място ще бъде Библиобусът на библиотеката с множество интересни книги за малки и големи, а за децата е подготвена специална програма: забавно програмиране, игри, оцветяване, авторско четене и музикални изпълнения, представяне на книжки, подаръци.

Безплатно: Точно на 6 септември, неделя, в София пристига National Geographic Kids Tour 2020. Ателиетата и демонстрациите за деца в шестото издание на националното образователно турне на National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ ще бъдат обединени от темата „Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?“.

Безплатно: В понеделник, 7 септември, в парк НДК започва „Алея на книгата“ София 2020. Освен участието на множество издателства с най-новите им предложения, събитието ще предложи и богата културна програма за деца и възрастни.

Образователни и забавни събития за деца и родители

Безплатно: Във връзка с предстоящата Нощ на прилепите Зелени Балкани обявиха Творчески конкурс, посветен на прилепите. Той е насочен към деца и младежи от 7 до 18 г., разпределени в групи по възраст. Младите творци могат да участват с литературна, художествена или дигитална творба по избор. Творбите трябва да се изпратят до 8 септември.

Безплатно: До неделя, 6 септември, продължават събитията от 11-ти Международен фестивал на анимационния филм „ЗЛАТЕН КУКЕР – София’’. Освен прожекции на детски филми ще има и анимационна работилничка.

Безплатно: В неделния ден на 6 септември в Sofia Summer Fest: Спорт Тото_Забавления_Вход Свободен ще можете да поиграете семейно на Футболен дартс, Гигантски рингове, Стрелба с лък, Гъсеница, Подскачащи камъни/стъпала, Чували.

Безплатно: От 7 до 14 септември ще се проведат Дни на отворени врати в Green Apple / Open Days at Green Apple. Добре дошли са деца и родители, за да се включат в класове по йога, Пилатес, тренировки по Айкидо и Художествена гимнастика, да се потопят в атмосферата на Английската забавачка и курсовете по чужди езица.

Също на 7 септември, понеделник, Студио за класически балет ТИАРА ще проведе Работилничка „Моята нова балетна пачка“ за момиченца, които искат сами да изработят балетната си пачка. Материалите са осигурени, участието е с предварително записване.

Отскоро вскоро в двора на Музейко е обособено още едно място за игра на открито. Повече за мястото и програмата през уикенда вижте по линка: В Музейко през септември: Калната градинка.

Спектакли и забавления за деца и бебета

5 септември, събота

11:00 ч.

Sofia Summer Fest: Пътешествието на принца – прожекция на открито в Южен парк.

16:30 и 20:00

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци.

6 септември, неделя,

11:00 ч.

Sofia Summer Fest: Дългият път на Север – прожекция в Южен парк

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

11:30 ч.

Театър за деца в Лунапарк: Пипи дългото чорапче – Park Boby&Kelly – Парк Боби и Кели – Патиланци

16:30

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл Юбилей – в парк „Възраждане“

7 септември, понеделник

11:00

Дарът на думите (детски спектакъл) – в Кино Кабана

Бебешки събития

На 5 септември, събота, във Fox Book Cafe ще има Бебешка работилничка за рисуване за 2+ г с Лана в събота.

Спортни събития

Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км)) се провежда всяка седмица в Южния парк. Участниците от 4 до 12 г. се регистрират предварително онлайн и бягат сами, а родителите могат да оказват само морална подкрепа. За децата има подаръци.

Вижте също: Безвъзмездни спортни занимания и инициативи по Програма за развитие на ФВС

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.


Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!