Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 29 – 30 август 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 29 – 30 август 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: В неделния ден на 30 август ще се състои голям спортен празник, посветен на годишнината от началото на организираното туристическо движение у нас. Събитието включва туристически походи, планинско бягане развлекателна програма: Изкачване на Витоша

Безплатно: Продължава инициативата на Столична библиотека за изнесени читални в парковете на София. Освен че ще могат да четат на място, да заемат и връщат книги в специалния Библиобус, посетителите ще се срещат с любими автори, ще слушат музика, а за децата ще има специални забавни занимания. Тази събота, 29 август, зелените библиотеки ще бъдат в парк „Света Троица“ от 11 до 15 ч.

Безплатно: В събота, 29 август, на Националния стадион „Васил Левски“ ще се проведе петия кръг на Атлетическа Лига GO!KIDS! Всички желаещи могат да се включат в състезанията и като публика.

Образователни и забавни събития за деца и родители

Безплатно: Във връзка с предстоящата Нощ на прилепите Зелени Балкани обявиха Творчески конкурс, посветен на прилепите. Той е насочен към деца и младежи от 7 до 18 г., разпределени в групи по възраст. Младите творци могат да участват с литературна, художествена или дигитална творба по избор. Творбите трябва да се изпратят до 8 септември.

През август всеки Уикенд = Билет 5 лева за всички в Музейко. От скоро в двора на детския научен център е обособено още едно място за игра на открито – Калната градинка. За игра в нея се препоръчва децата да са обути в гумени ботушки.

Безплатно: В съботния ден на 29 август Дом на киното кани децата в RC | КИНО Резонанс – Работилница по изрезкова анимация. Заниманието ще се проведе веднага след прожекцията на филма „Пътешествието на принца“, която ще бъде безплатна за записалите се деца.

Продължават Неделни творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти. Заниманията са подходящи за деца от 5 г., а таксата е 55 лв. на месец (16 часа).

Спектакли и забавления за деца и бебета

Продължава гостуването на Цирк Колозеум в София. През август шапитото е разположено в район Младост 3. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч.

29 август, събота

11:00 ч.

Sofia Summer Fest: Ян Бибиян и дяволчето Фют (театър) – представление на театър „Възраждане“ в Южен парк.

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци.

30 август, неделя,

11:00 ч.

Sofia Summer Fest: Императорът (филм) – прожекция в Южен парк

11:30 ч.

Театър за деца в Лунапарк: Мишлето – Park Boby&Kelly – Парк Боби и Кели – Патиланци

Бебешки събития

На 29 август, събота, във Fox Book Cafe ще има Бебешка работилничка за рисуване за 2+ г с Лана в събота.

Спортни събития

Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) се провежда всяка седмица в Южния парк. Участниците от 4 до 12 г. се регистрират предварително онлайн и бягат сами, а родителите могат да оказват само морална подкрепа. За децата има подаръци.

Вижте също: Безвъзмездни спортни занимания и инициативи по Програма за развитие на ФВС

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.


Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

вижте също: ЛЕТНИ УЧИЛИЩА, ЗАНИМАЛНИ, ЛАГЕРИ, ВАКАНЦИЯ 2020

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!