Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 22 – 23 август 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 22 – 23 август 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Продължава инициативата на Столична библиотека за изнесени читални в парковете на София. Освен че ще могат да четат на място, да заемат и връщат книги в специалния Библиобус, посетителите ще се срещат с любими автори, ще слушат музика, а за децата ще има специални забавни занимания. Тази събота, 22 август, зелените библиотеки ще бъдат в Северен парк, а на 23 август, неделя – в Градската градина, и двата дни от 11 до 15 ч.

Безплатно: В съботната вечер Кино Кабана ще бъде домакин на фестивала Ден на Африка. Програмата за по-ранните часове – Дневна част / Africa Day – daily event, е подходяща за деца и включва демонстрации и ателиета по музика, перкусии, отворена джем сесия и работилница по танци.

Ако сте любители на приключенията сред природата, вижте и Програма за 22 и 23 август в Семеен парк „С мама и тате в гората“. Цената е от 45 лв. на семейство за половин ден.

Образователни и забавни събития за деца и родители

Безплатно: Във връзка с предстоящата Нощ на прилепите Зелени Балкани обявиха Творчески конкурс, посветен на прилепите. Той е насочен към деца и младежи от 7 до 18 г., разпределени в групи по възраст. Младите творци могат да участват с литературна, художествена или дигитална творба по избор. Творбите трябва да се изпратят до 8 септември.

През август всеки Уикенд = Билет 5 лева за всички в Музейко. От скоро в двора на детския научен център е обособено още едно място за игра на открито – Калната градинка. За игра в нея се препоръчва децата да са обути в гумени ботушки.

Демонстрация на тема Механични сили ще бъде представена за пръв път в детския изследователски център ТехноМаджикЛенд тази събота и неделя, 22 и 23 август. Събитието е подходящо за деца от 7 до 12 г., които се увличат по наука.

Продължават Неделни творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти. Заниманията са подходящи за деца от 5 г., а таксата е 55 лв. на месец (16 часа).

Детско научно шоу ще представят в събота, 22 август, МАГИКА Ентъртейнмънт и Цветна градина Детски парти клуб.

Грънчарско колело с майстор Захари отново се завръща в Кондабайда и в неделя, 23 август, ще очаква деца и родители да създадат керамични шедьоври. А в събота, 22 август, на същото място ще има Семейна творилница с Албена МакКлинтон.

Спектакли и забавления за деца и бебета

Продължава гостуването на Цирк Колозеум в София. През август шапитото е разположено в район Младост 3. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч.

22 август, събота

11:00 ч.

Макс и Мориц (театър) – Кино Кабана

Безплатно: Sofia Summer Fest: Дългият път на Север (анимационен филм) – Южен парк.

11:30

Малкият принц (театър) – Ресторант-градина „Пей сърце“, спектакъл на Театър „Карлсон“.

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци

23 август, неделя,

11:00 ч.

Макс и Мориц (театър) – Южен парк

Семейна неделя в Гранд Хотел София (куклен театър и работилница): Мишлето – Гранд Хотел София

11:30 ч.

Театър за деца в Лунапарк: Слънчев лъч – Park Boby&Kelly – Парк Боби и Кели – Патиланци

Бебешки събития

На 8 август, събота, във Fox Book Cafe ще има Работилничка за рисуване за деца на 2.5+ г. с Лана.

Спортни събития

Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) се провежда всяка седмица в Южния парк. Участниците от 4 до 12 г. се регистрират предварително онлайн и бягат сами, а родителите могат да оказват само морална подкрепа. За децата има подаръци.

Вижте също: Безвъзмездни спортни занимания и инициативи по Програма за развитие на ФВС

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.


Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

вижте също: ЛЕТНИ УЧИЛИЩА, ЗАНИМАЛНИ, ЛАГЕРИ, ВАКАНЦИЯ 2020

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!