Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 8 – 9 август 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 8 – 9 август 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Продължава инициативата на Столична библиотека за изнесени читални в парковете на София. Освен че ще могат да четат на място, да заемат и връщат книги в специалния Библиобус, посетителите ще се срещат с любими автори, ще слушат музика, а за децата ще има специални забавни занимания. Тази събота, 8 август, зелените библиотеки ще бъдат в парк „Заимов“ и парк „Люлин“, а на 9 август, неделя – в парк „Гео Милев“, и двата дни от 11 до 15 ч.

Безплатно: И тази събота, 8 август, Музейко ще излезе в града, за да забавлява децата на открито. Този път малките изследователи ще разкриват Тайните на Южния парк. Освен в научни игри и ателиета, посетителите могат да се включат и в томбола с награди. По линка вижте как да се регистрирате.
Ако предпочетете да посетите детския център на място: Уикенд = Билет 5 лева за всички в Музейко.

Образователни и забавни събития за деца и родители

Вода и Дисекция на растения в TechnoMagicLand ще бъдат темите на демонстрациите за малки любопитковци в детския изследователски център тази събота и неделя, 8 и 9 август.

Продължават Неделни творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти. Заниманията са подходящи за деца от 5 г., а таксата е 55 лв. на месец (16 часа).

Спектакли и забавления за деца и бебета

Продължава гостуването на Цирк Колозеум в София. През август шапитото е разположено в район Младост 3. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч.

8 август, събота, 18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Лунапарк Боби и Кели – Патиланци

9 август, неделя, 11:00 ч.

Семейна неделя в Гранд Хотел София (куклен театър и работилница): Карлсон, който живее на покрива – Гранд Хотел София

11:30 ч.

Приказка за тромпет – летен концерт на Фортисимо Фамилия – Зала „България“

Театър за деца в Лунапарк: Шоу Мечтатели – Park Boby&Kelly – Парк Боби и Кели – Патиланци

Бебешки събития

На 8 август, събота, във Fox Book Cafe ще има Работилничка за рисуване за деца на 2.5+ г. с Лана.

Спортни събития

Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) се провежда всяка седмица в Южния парк. Участниците от 4 до 12 г. се регистрират предварително онлайн и бягат сами, а родителите могат да оказват само морална подкрепа. За децата има подаръци.

Вижте също: Безвъзмездни спортни занимания и инициативи по Програма за развитие на ФВС

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.


Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

вижте също: ЛЕТНИ УЧИЛИЩА, ЗАНИМАЛНИ, ЛАГЕРИ, ВАКАНЦИЯ 2020

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!