Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 18 – 19 юли 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители в почивните дни 18 – 19 юли 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.
Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Музейко ще излезе навън в две поредни съботи и ще очаква почитателите си в различни паркове в София. На 18 юли, събота, всички деца и родители са поканени да се забавляват и научат нови неща с Музейко в парка: Тайните на Борисовата градина.
А следващия ден, неделя, 19 юли, отново ще има специална програма за децата до 5 г.: В Музейко на 19 юли 2020: Специалeн ден за най-малките

Безплатно: В неделя, 19 юли, на хижа „Момина скала“ ще се проведе шестият по ред и очакван от мнозина Витоша летен фест 2020. Освен състезанията по планинско бягане и колоездене, предназначени за възрастни, ще има туристически поход, в който могат да се включат и децата, а за всички участници и публика е подготвена развлекателна програма с музика, игри, томболи.

Безплатно: За 18 юли, събота, е насрочено Детско утро в Борисовата градина – представление на Атракционен клуб „Найа“ на Лятната естрада . 

Вижте още концерти и спектакли на открито по-долу в раздел „Спектакли и забавления за деца и бебета“

В събота, 18 юли, от НДК стартира изцяло женското благотворително състезание BIODERMA Women’s Run 2020, в което могат да се включат всички желаещи срещу заплащане на такса. Една от категориите е за отборно представяне на майка и дете до 12 г., ще има също и награди за най-оригинален костюм. За децата, които няма да участват в състезанието, ще бъде организирана бегаческа забавачница.

Надежда Графити Тур | Стрийт арт обиколка с колела е покана от екипа на Sofia Graffiti Tour към почитателите на уличното изкуство за съвместна обиколка по арт местата в район „Надежда“ на 19 юли, неделя.

В Националния политехнически музей и тази неделя, 19 юли, ще има Рисуване на открито със Sunny Room за малки и големи.

Образователни и забавни събития за деца и родители

В събота, 18 юли, в “Спортна база Бояна”отново ще има събитие с организирания от Таратанци Технологично-творчески проект „Хвъркатият кон“. Участващите деца ще преживеят в съвременни условия народната приказка, като в процеса ще използват знания и умения от различни области.

Демонстрации в TechnoMagicLand: Програма за 18 и 19 юли 2020 са подходящи за децата от 8 до 12 г., които се интересуват от научни експерименти. По линка вижте програмата за двата почивни дни. За деца от 8 г., билет за посещение, в който влизат демонстрациите: 7 лв.

Продължават Неделни творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти. Заниманията са подходящи за деца от 5 г., а таксата е 55 лв. на месец (16 часа).

Спектакли и забавления за деца и бебета

Спектаклите на Цирк Иванов в София продължават на открито в парк „Овча купел“. В събота и неделя представленията са от 17 ч., а билетите от 0 до 20 лв. могат да се закупят на каса и онлайн.

По същото време в Люлин (до хипермаркет ХИТ) гостува Цирк Колозеум в София. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч.

18 юли, събота, 11:00 ч.

За граховото зърно и една принцеса (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Красавицата и Звяра (куклен театър) – Лятна сцена „Я. Сакъзов“ 19

Опера в парка: Трите прасенца (опера за деца) – Софийска опера и балет в Парк „Военна академия“

Ян Бибиян и дяволчето Фют (театър) – театър „Възраждане“ на открита сцена в Южен парк

Шарената книжка – концерт за най-малките – Сити Марк Център за Изкуство

18:00 ч.

Немо – Куклен театър в хотел ЛИОН Боровец

Малкото зъбче – куклен театър на открито – Малки приказки

 

19 юли, неделя, 11:00 ч.

Червената шапчица (музикална приказка) – Парк „Военна академия“

Пинокио (театър) – Младежки театър в Парк НДК , Платформа А6

Въздушната принцеса (куклен театър) – театър „Възраждане“ на открито в Южен парк

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър в Кино Кабана

12:00 ч.

Приказка за рибаря и златната рибка (куклен спектакъл на черна камера) – Столичен куклен театър на Лятна сцена „Янко Сакъзов“ 19

Огнивото (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Бебешки събития

В „Малки приказки“ ще има Бебешка музика на открито в събота, 18 юли, а на следващия ден – Рисуване и музика за бебоци на открито

Вижте също: В Музейко на 19 юли 2020: Специалeн ден за най-малките

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.


Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

вижте също: ЛЕТНИ УЧИЛИЩА, ЗАНИМАЛНИ, ЛАГЕРИ, ВАКАНЦИЯ 2020

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!