Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 11 – 12 юли 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители в почивните дни 11 – 12 юли 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: На 11 юли вечерта Народно читалище „Добри Чинтулов“ и театър „Виа Верде“ канят деца и родители на театрален спектакъл на открито: Котаракът в чизми (театър)

Вижте още концерти и спектакли на открито по-долу в раздел „Спектакли и забавления за деца и бебета“

Безплатно: В събота отново очаква посетители Градински арт базар в Casa Veneranda на 4 и 11 юли. В програмата е включена и детска работилничка за оцветяване на керамични животинки.

Ботаническата градина БАН ще бъде отворена всеки ден през цялото лято и очаква посетителите с огромно разнообразия цъфтящи и екзотични растителни видове.

Образователни и забавни събития за деца и родители

В Музейко на 11 и 12 юли 2020 ще очакват родители и деца с ателиета за водни молекули и слънчезащитен крем. Отворени са и пространствата за изобретатели Maker Space, където ще има занимания по кинематография и Строежко, което разполага с множество различни по вид и големина детайли за строене.

Продължават Неделните творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти. Заниманията са подходящи за деца от 5 г., а таксата е 55 лв. на месец (16 часа).

Демонстрации и работилници в TechnoMagicLand на 11 и 12 юли 2020 са подходящи за децата от 8 до 12 г., които се интересуват от научни експерименти. По линка вижте програмата за двата почивни дни. За деца от 8 г., билет за посещение, в който влизат демонстрациите: 7 лв.

Спектакли и забавления за деца и бебета

Спектаклите на Цирк Иванов в София продължават на открито в парк „Овча купел“. В събота и неделя представленията са от 17 ч., а билетите от 0 до 20 лв. могат да се закупят на каса и онлайн.

По същото време в Люлин (до хипермаркет ХИТ) гостува Цирк Колозеум в София. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч.

11 юли, събота, 11:00 ч.

Котаракът в чизми (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Приказка за рибаря и златната рибка (куклен спектакъл на черна камера) – Лятна сцена „Я. Сакъзов“ 19

Детски забавления на покрива – МОЛ Сердика Център

Опера в парка: Мечо Пух (мюзикъл) – Софийска опера и балет в Парк „Военна академия“

Макс и Мориц (театър) – театър „Възраждане“

11:30 ч.

София Филм Фест за децата: Пътешествието на принца – Дом на киното

През цялото време на фестивала можете да гледате филмите и онлайн. За децата са подходящи Чутовното нашествие на мечките в Сицилия и Пътешествието на принца

18:30 ч.

Игри, забавление и състезания с награди за деца – Park Boby&Kelly – Парк Боби и Кели – Патиланци

12 юли, неделя, 11:00 ч.

Детски забавления на покрива – МОЛ Сердика Център

Червената шапчица (музикална приказка) – Парк „Военна академия“

Пинокио (театър) – Младежки театър в Парк НДК , Платформа А6

Ян Бибиян и дяволчето Фют (театър) – театър „Възраждане“

Да целунеш принцеса (мюзикъл) – лятна сцена Кино Кабана

12:00 ч.

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър на Лятна сцена „Янко Сакъзов“ 19

Красавицата и Звяра (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Бебешки събития

Всеки ден преди обяд работи Аз мога сам – група за социализация (2 – 4 г.), подходяща за деца, на които предстои да тръгнат на детско заведение, които трудно се отделят от родителите си и имат нужда от нова социална среда.

Образователни и забавни събития онлайн

Безплатно: На 9 юли се навършиха 170 години от рождението на Иван Вазов и Детски отдел на Столична библиотека кани децата да участват в честванията като се запишат на видео как рецитират любимо стихотворение на поета: 170 години от рождението на Иван Вазов в Детския център

Безплатно: Тазседмичното предизвикателство на Образователни програми Национална галерия ще обърне вниманието на малките артисти към историята на Буда: Предизвикателство: Пробуденият принц.

Безплатно: Девелопия кани деца и родители да проверят до каква степен са се подготвили за новия важен етап в живота им: Безплатен уебинар: Готово ли е детето ми да тръгне на училище?

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!