Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 4 – 5 юли 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители в почивните дни 4 – 5 юли 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: На 4 и 5 юли в Парк „Заимов“ ще се проведе поредното издание на Mish Mash Fest – Summer Edition. Организаторите обещават да бъде весело и красиво, с голямо разнообразие от ръчно изработени изделия.

Безплатно: В събота, 4 юли, Столична община район „Младост“ кани всички деца, които обичат да рисуват, да се включат в Детски Арт пленер в парка с Мулти Артс Център.

Безплатно: По същото време ще очаква посетители и Градински арт базар в Casa Veneranda на 4 и 11 юли. В програмата е включена и детска работилничка за оцветяване на керамични животинки.

След дълго прекъсване откритата тераса на Бар Синтезис и музикантите от Джазтет начело с Венци Благоев канят любителите на хубавата музика и импровизациите да се присъединят към тях на 4 юли преди обяд в Джаз за деца и родители. Цена 5-7 лв., билети на място. За всяка възраст.

Вижте още концерти и спектакли на открито по-долу в раздел „Спектакли и забавления за деца и бебета“

Безплатно: Поредното издание на Благотворителна Кампания: Капачки за бъдеще vol. 6 за София ще бъде в неделя, 5 юли, на паркинга пред бившия Мавзолей. Организаторите ще ви очакват да предадете събраните пластмасови капачки от 9 до 17 ч.

Безплатно (частично): Хамелеон студио отново организира пленер за начинаещи художници Нарисувай Витоша. Заниманието ще се проведе на поляната пред хижа „Момина скала“ в ранния следобед на 5 юли, неделя, с тема горски мотиви. Подходящо е за деца от 5 г. и възрастни. Цена 7-14 лв. с материали на организаторите, безплатно с ваши материали.

Ботаническата градина БАН ще бъде отворена всеки ден през цялото лято и очаква посетителите с огромно разнообразия цъфтящи и екзотични растителни видове.

Образователни и забавни събития за деца и родители

На 4 юли Таратанци отново ще съберат деца Спортна база Бояна за участие в едно различно образователно-артистично занимание: STREAM проект по приказката „Хвъркатият кон“. Участието е с предварително записване, за деца от 7 до 12 г., цена 45-55 лв.

Продължават Неделните творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти. Заниманията са подходящи за деца от 5 г., а таксата е 55 лв. на месец (16 часа).

Демонстрации в TechnoMagicLand 4 и 5 юли са подходящи за децата от 8 до 12 г., които се интересуват от научни експерименти. По линка вижте програмата за двата почивни дни. За деца от 8 г., билет за посещение, в който влизат демонстрациите: 7 лв.

Безплатно: През целия юни всеки малчуган до 14-годишна възраст може да се запише за Безплатни дентални прегледи за деца в Medstom

Спектакли и забавления за деца и бебета

В Парк „Овча купел“ продължават спектаклите на Цирк Иванов под шапито в София. В събота и неделя представленията са от 17 ч., а билетите от 0 до 20 лв. могат да се закупят на каса и онлайн.

По същото време и също в Овча купел гостува Цирк Колозеум в София. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч.

3 юли, петък, 19 ч.

Котаракът в чизми – премиера на Театрално студио „Смехурко“ – 78 СУ, Банкя

4 юли, събота, 11 ч.

Страната на Оз (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Трите прасенца (куклен театър) – Лятна сцена „Я. Сакъзов“ 19

Детски забавления на покрива – МОЛ Сердика Център

Опера в парка: Вълшебната флейта (опера за деца) – Софийска опера и балет в Парк „Военна академия“

Котаракът Шарл (мюзикъл) на лятна сцена Кино Кабана – от Музикален театър

Снежанка и седемте джуджета (театър) – театър „Възраждане“

Сапунена фантазия (интерактивно представление) – театър „Ателие 313“

4 юли, събота, 12 ч.

Страната на Оз (куклен театър) – Столичен куклен театър, „Янко Сакъзов“, 19

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър, салон “Ген. Гурко“, 14

5 юли, неделя, 10 ч.

Бебешка пиеса (куклен театър) – Столичен куклен театър, лятна сцена „Янко Сакъзов“ 19

5 юли, неделя, 11 ч.

Детски забавления на покрива – МОЛ Сердика Център

Опера в парка: Трите прасенца (опера за деца) – Парк „Военна академия“

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър на Лятна сцена Кино Кабана

Синбад и съкровището на седемте кралства (театър) – театър „Възраждане“

5 юли, неделя, 12 ч.

Кой има магарешки уши? (куклен театър)Кой има магарешки уши? (куклен театър) – Столичен куклен театър, салон “Ген. Гурко“, 14

Бебешки събития

Всеки ден преди обяд работи Аз мога сам – група за социализация (2 – 4 г.), подходяща за деца, на които предстои да тръгнат на детско заведение, които трудно се отделят от родителите си и имат нужда от нова социална среда.

В събота, 4 юли, в Малки приказки ще има Бебешка музика със Саманта на открито, а на следващия ден Рисуване и музика за бебоци на открито.

Образователни и забавни събития онлайн

Безплатно: Тази година популярният семеен празник Фамилатлон ще се проведе от 27 юни до 5 юли и изцяло виртуално. Отново ще има разнообразна програма за малки и големи: Фамилатлон 2020 Онлайн

Безплатно: Тазседмичното предизвикателство на Образователни програми Национална галерия към малките артисти е да се опитат да си представят историята на жената, изобразена в една африканска скулптура: Предизвикателство: Изкуство от Африка.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!